Els festivals virtuals segueixen amb el Concert Dissident Confinat de Vila-real

El País Valencià ja es troba en plena desescalada, però la Covid-19 continua amenaçant la nostra vida quotidiana. Per això, els festivals virtuals continuen i són un senyal inequívoc de què encara res és ‘normal’. El passat 23 d’abril el Casal Popular de Vila-real va celebrar el Concert Dissident Confinat en honor a eixes festes perdudes per a la població de la Plana Baixa. Aquest cop, el casal de Vila-real va apostar per un modus operandi una mica diferent a l’hora d’oferir els concerts de Jorge Peri, Essència, Lema, Tenda, Maluks i Nonai Sound virtualment. 

Pablo Valle, cantant d’Apologia, va assumir el paper de presentador mentre es connectava des del compte d’Instagram del Casal Popular de Vila-real: “al principi érem jo i una companya, però es va posar malalta i vaig haver d’assumir jo tot el pes”, narra Pablo Valle. El primer a tocar fou Jorge Peri a les 18:05 hores, qui es va connectar en un directe conjunt amb el casal perquè després Pablo abandonara el directe. Aquesta manera de funcionar va ser prou útil, ja que no calia buscar els perfils oficials dels distints grups. 

Tot i que la dinàmica del Casal Popular de Vila-real era una mica diferent dels festivals virtuals que fins ara s’han impulsat, Valle assegura que tot fou molt senzill: “tots van entendre aquesta dinàmica i estem molt contentes amb el resultat”. Abans de donar inici a les distintes actuacions, Pablo Valle mantenia una xicoteta conversa amb els diferents artistes per presentar-los a ells i també, al seu treball. Aquest fet va donar al Concert Dissident Confinat cert sentit de proximitat. 

Valle admet que era com si estiguera sol amb ells, ja que tots es coneixen del món de la música i era “molt senzill”. Jorge Peris va ser qui va estrenar aquest festival amb cançons del seu nou disc. El músic va apostar pel rock amb cançons  molt crítiques, que tractaven de corrupció, feminisme o bé, el mal funcionament de la societat. També va regalar als seus oients una cançó molt personal i va avisar que pot ser s’emocionara, ja que estava dedicada a un amic que va faltar en un accident de trànsit.

Els missatges d’ànim inundaven el directe del Casal Popular de Vila-real, que tot i que amb un públic més bé escàs, es respirava la intimitat i la camaraderia del festival. Essència va ser el segon grup que va tocar al festival. Hi va haver una mica de confusió, ja que Peris es va allargar una mica en el seu temps i quan el públic va entrar al concert d’Essència, aquest ja havia començat. 

Essència va mostrar una sèrie de cançons basades amb un estil pop rock i rap. De nou, amb base crítica i també, amb temàtiques com ara, l’amistat. Per altra banda, el directe de Lema es va estrenar amb la conversa amb Valle. El raper va admetre que és difícil “reinventar-se contínuament”, sobretot ara, amb la Covid-19 amenaçant el sector de la música. 

Els següents en tocar foren Tenda. La conversa fou curta i prompte, el públic virtual del Casal Popular de Vila-real va poder gaudir del concert tot i que amb (al principi) certs problemes de connexió inherents a la ja idiosincràsia dels festivals virtuals de confinament. També tocaren al Concert Dissident Confinat Maluks i Nonai Sound per donar al seu públic, com sempre, eixa energia i bon rotllo que desprenen en els seus concerts. 

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Sense Nom des de Cornellà

Recents

Nuc i l’indie rock des de La Safor

X
X