Els Vienna, un duet d’indie pop amb un directe còmic i interactiu

El passat dissabte es va commemorar el 88 aniversari de les Normes de Castelló a Vila-real. L’acte va estar organitzat per la plataforma Castelló per La Llengua i va incloure nombroses activitats per poder gaudir d’aquesta estranya jornada marcada també per les mesures sanitàries. El ciutadà, que accedia a la Plaça Major de Vila-real vora les dotze del migdia, podia sentir la música de les dolçaines i dels tabals juntament amb la presència dels gegants. El dia va estar inundat d’identitat valenciana i el grup de música Vienna també va regalar als vila-realencs una actuació marcada d’humor i indie pop.

Gegants amb mascareta. Autora: Àngela Sánchez

Rialles, bona música i espontaneïtat: aquestes són les paraules que poden descriure l’actuació de Vienna el passat 3 d’octubre. El duet va sortir a l’escenari amb un punt còmic i innocent, ja que porten pocs concerts rodats. Per això, potser, les expectatives sobre com anaven a defensar el directe, estaven altes. El grup sorprén per la seua capacitat d’improvisació, amb factors no controlats (com les campanes de l’església), que van acompanyar la seua música quasi tot el concert. 

Arturo Pérez i Pau Castillo, membres del grup, durant l’actuació. Autora: Àngela Sánchez

Fou un directe molt dinàmic, tot i amb les mesures sanitàries: control d’aforament, control de temperatura, gel hidroalcohòlic a l’entrada i cadires separades amb distància de seguretat segons grups d’amics o convivència. La nova normalitat ha vingut per quedar-se i els concerts de música l’apliquen a la perfecció. Recordem que la gran lluita de la cultura és reivindicar eixa seguretat per tal que l’epidèmia no enfonse el sector.

Potser, Arturo Pérez (cantant i guitarra de Vienna) es trobava una mica més nerviós al principi de l’actuació, però prompte va saber desinhibir-se damunt de l’escenari. La connexió amb el públic fou quasi instantània i de fet, els Vienna tenen tot un repte per al seu concert en Castelló el pròxim 13 de novembre: defensar que la segona capital del País Valencià és Vila-real, això sí, per darrere d’Alacant. Tot i que el públic els va assegurar que no hi havia cap rivalitat entre les ciutats, ací a Sons de Xaloc, sabem que això no és cert. 

Arturo Pérez, veu principal de Vienna, durant el concert. Autora: Àngela Sánchez

El concert de Vienna per a les Normes de Castelló va transmetre una imatge prometedora. Els Vienna necessiten aprendre a conquerir l’escenari, és a dir, a familiaritzar-se amb ell. Com a punt curiós, Arturo Pérez i Pau Castillo s’escullen ells mateixos les cançons des d’un ordinador en directe, la qual cosa (potser) alentix la dinàmica de l’actuació. 

Pau Castillo, baix i segona veu de Vienna, durant el concert. Autora: Àngela Sánchez

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Àngela Sanchez i Tàrsila Galdón

Anteriors

Coneix la trajectòria de Mishima a través d’Ara i aquí

Recents

Ballar i plorar amb Bearoid