Els vostres grups favorits

Fa un mes vam escriure l’article dels grups més escoltats en català a Spotify. Hui toca conéixer quins són els vostres grups favorits. Quan vam fer aquesta peça us vam preguntar per Instagram quins eren els grups que per a vosaltres haurien d’estar al top 20 de grups en català i aquest és el resultat:

1. Roba Estesa. 44.484 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Una altra ronda”
Es tracta d’un grup format per huit dones que va nàixer en 2013 a Tarragona. Les components són Gemma Polo, Laia Casanellas, Sandra Bracke, Clara Colom, Clàudia GarcíaAlbea, Alba Magriñà, Anna Sardà, Helena Bantulà. El seu estil musical mescla músiques urbanes i festives amb folk.

2. Smoking Souls. 44.225 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Nit salvatge”
Smoking Souls naix l’any 2010 a Pego, però no és fins a 2013 que enregistren el seu primer. És un grup valencià format per Josep Bolu, Carles Caselles, Pau Camps i Miquel Àlvarez. El seu estil musical es caracteritza pel gènere rock.

3. Auxili. 43.791 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Hui la liem
Auxili naix el 2005 a Ontinyent i el formen Gustau García, Miguel Ramos, Salva Berenguer, Joan Marc Pérez, Miki García, Marc Andrés i Adrià Lin. El seu estil musical barreja el reggae però també l’ska i el rap.

4. Pupil·les. 29.361 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Karrasketon-La nit és nostra” (amb la Fúmiga)
Pupil·les va nàixer l’any 2014 a Benimaclet. Es tracta d’un grup format per les veus de Mireia Matoses i Natàlia Pons i el DJ Joan Rodríguez. El seu estil musical es basa en el rap, però també compta amb pinzellades de punk o reggaeton.

5. Maluks. 22.191 oients mensuals. Cançó més escoltada “Comboi”
Maluks és un grup prou recent, ja que naix el 2019 també al barri de Benimaclet. Les seues membres són Núria Pons, Marina Bolea, Laura Honrubia i Maria Deltell. El seu estil musical mescla el dancehall, el raggae, la cúmbia i el drum and bass.

6. Crim. 14.470 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Verí Caducat”
Crim és un grup musical català que va nàixer el 2011 a Tarragona. Està format per Adri Bertran, Quim Mas, Marc Anguela i Javier Dorado. El seu estil musical és el punk rock.

7. Esther. 11.753 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Hora blava” (amb La Fúmiga)
Esther Querol, més coneguda com a Esther, és una jove cantant de Vinaròs que estrena el seu projecte musical a finals de 2020. Compta amb un estil que balla des del pop intimista de Kodaline o Gabrielle Aplin fins al soul de veus com Amy Winehouse o Adele.

8. Cactus. 11.449 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Gossa-te-la
Cactus Troop, més conegut com a Cactus, és un grup valencià fundat l’any 2018. El seu estil musical se centra en la música urbana i barreja gèneres com el hip hop, la música electrònica i el pop.

9. Tenda. 6.788 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Tan mal
Tenda és una banda que va nàixer el 2017 a la ciutat de València. Està format per Martín Tarrasó, Evarist Caselles, Guillem Magraner i Claudi Penalba. El seu estil musical parteix del pop-rock, encara que també compta amb influències de l’indie.

10. Al tall. 3.498 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Tio canya”
Al tall és un grup valencià d’estil tradicional que va nàixer en 1975. Està format des de sempre per Manolo Miralles i Vicent Torrent, sempre amb més artistes que han acompanyat al grup més o menys temps, però és molt difícil nomenar-los tots.

11. Novembre Elèctric. 2.519 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Las consecuencias
El valencià Yeray Calvo i els madrilenys Rodrigo Domínguez i Sergio León van decidir formar Novembre Elèctric en 2014, quan van llançar el seu primer treball anomenat Intacte (2014). Més tard, s’hi van unir Bert Posada, Adrián Diaz-Caneja i Diana Erenas.

12. Aina Palmer. 893 oients mensuals. Cançó més escoltada: “Les ungles”
Aina Palmer és un grup format per Aina Monferrer i Jordi Palau (antic cantant d’Orxata). El seu estil musical versa el pop electrònic.

13. Frida. 489 oients mensuals. Cançó més escoltada: “La jungla”
Frida naix l’any 2012 a València. Es tracta d’un grup format per J.Wiston i L-Tom i el seu estil musical es caracteritza pel rap i el hip-hop.

 

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Les Marikarmen, dispostes a trencar amb els rols de gènere

Recents

Laborde: el projecte eclèctic de Míriam de Lisasinson

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.