Emília Rovira publica la seua Nadala en forma de protesta

Emília Rovira Alegre va traure el passat 4 de desembre el single i videoclip de Nadala. Aquesta  cançó formarà part del seu primer disc en solitari, Amor i ràbia, que s’estrenarà el vinent 21 de gener. Emília ens presenta una temàtica trencadora de crítica contra la injusta situació d’haver de passar el Nadal tancat en una cel·la per tenir una ideologia concreta. La lletra d’aquest meravellós poema en forma de cançó ve de la mà del pare de la mateixa cantautora lleidatana, Pere Rovira. Com que la cantant viu entre Noruega i Catalunya, aquesta nadala ha estat enregistrada, mesclada i masteritzada a Bossa Records (Lleida) i a Oslo.

En aquesta protesta contra la sentència de les preses i presos polítics catalans han col·laborat alguns músics de renom, entre ells el compositor noruec Knut Avenstroup Haugen, el qual va ser premiat per la BSO del videojoc Age of Conan i ha sigut l’encarregat de produir i arranjar el tema. Altres artistes que han format part de la melodia tan intimista i propera a la música clàssica són la violinista Ariadna Gabarrell, la cellista Laia Terré, clarinetista Anaïs Clemente, el contrabaixista Ignasi Gonzàlez i el bateria Børre Flyen.

El piano és un element clau per a Emília a l’hora de compondre, gràcies a la seua vasta formació com a pianista clàssica. També ha treballat com a compositora de bandes sonores de videojoc en l’àmbit internacional. La seua cançó Winter’s Kiss va ser nominada als Hollywood Music in Media Awards. Igual que son pare, també escriu poesia, i ha publicat un poemari anomenat Oslo, amb el qual va ser premiada al Joan Teixidor de Poesia. Entre els treballs anteriors d’Emília trobem Contra la mort, un llibre de poesia escrit pel seu pare i acompanyat d’un CD/DVD, on els poemes van musicats per ella i acompanyats també per art visual. També va publicar amb el seu grup, el disc Com la veu en l’aigua (Quadrant Records, 2010).

Rovira, en el disc que ens té preparat, ens explica que les emocions de l’amor i de la ràbia poden conviure alhora, servint d’inspiració, com bé ens ha demostrat en aquest single. Amb ganes d’escoltar el proper gener aquest tàndem d’emocions.

 
Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Neus Francés i Jordà

Vinc d'El Comtat i soc una matemàtica amant de les lletres. M'encisa llegir, escriure, fer teatre, cantar a la dutxa i el món del cinema. Adore l'ska-jazz, la cúmbia, el reggae i l'indie. Els Amics de les Arts, Obrint Pas i Oques Grasses són els meus referents musicals. Em sol agradar la típica cançó que es posa al disc per a plorar i semblar una intensa.

Anteriors

Els premis Carles Santos, Stay Homas trau disc, Samantha single, i molt més!

Recents

Joina i la trobada de la nostra llar a “Chapter II”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.