Epicentre: “Ens emportem l’experiència de compartir moments enriquidors amb gent tant dalt com baix de l’escenari”

La formació nascuda a Onda celebra els seus tres anys de vida amb els seus dos temes ‘Construirem’ i ‘Entre la nit i el dia’

Epicentre és un grup que sempre ha estat tenint certa presència dins l’escena valenciana durant els últims anys, concretament, tres, des del moment del seu naixement. Amb tot, el grup segueix apostant per fer música tant baix com dalt de l’escenari: “Anem a seguir funcionant al ritme que ens ho permeten les nostres vides acadèmiques i laborals”, assegura Hèctor Madueño, membre i cantant del grup Epicentre amb companyia de Pau Beltran, el guitarra i Salva Castany, el teclat. Les seues últimes cançons han estat publicades oficialment fa exactament 5 mesos i s’anomenen ‘Construirem’ i ‘Entre la nit i el dia’, dos temes que tracten sobre “les repercussions que tenen les normes socials”, matisa Madueño.

Quan fa que va nàixer Epicentre?

Salva: Epicentre va nàixer a finals de l’estiu de 2016. Concretament, una nit de lluna plena, perfecta per a germinar llavors, projectes i il·lusions… [es riu Salva] Però vaja, en definitiva, ara estem de tercer aniversari.

Expliqueu com va ser aquest naixement…

Pau: La culpa de tot la va tenir Hèctor, qui va fer de nexe d’unió entre amics que ell coneixia d’antigues formacions i gent del seu poble, Onda. De fet, diria que ens va passar a tots un poc el mateix, ja que ens va mostrar projectes ell havia gravat amb veu i guitarra i, al final, ens vam llançar a possar el nostre granet de sorra.

Noteu cap diferència en l’Epicentre del 2018 i l’Epicentre actual?

Hèctor: La diferència és la transformació que hem anat sofrint. També cal destacar la consolidació que comporta una formació musical amb tres anys de vida.

Pau: Sense parlar-ne dels canvis habituals en alguns membres de la banda.

Què us emporteu de l’experiència de tindre un grup de música?

En conjunt: El que ens emportem de l’experiència de participar en aquest projecte és un seguit de gent amb qui hem compartit moments molt enriquidors tant dalt com baix dels escenaris. A més, sabem que sempre estaran ahí encara que estiguem molt lluny físicament i que les nostres respectives vides caminen cap a llocs diferents. 

Quins són els majors problemes que us heu trobat com a grup?

Salva: Un projecte musical té més feina de la que es pot veure a simple vista…és complicat repartir-se equitativament les tasques. Per exemple: xarxes socials, el fet de buscar contactes per tocar, marxandatge, estudis de gravació, videoclips… i a més a més, fer cançons i assajar. 

Com us descriurieu com a formació musical?

Salva: Som una formació musical amb un directe potent, i a la vegada, molt proper. La nostra música està enmarcada en el rock i adopta diferents vessants desde la música funk, reggae o indie fins al rock més progressiu. 

Què ens diu la història construida amb les cançons ‘Entre la nit i el dia’ i ‘Construirem’?

Hèctor: Tractem d’abordar un tema des de dos perspectives diferents. El tema de les dues cançons són les repercussions que tenen les normes socials. A ‘Construirem’, ho parlem des d’una primera persona que intenta emancipar-se de les normes esmentades. En canvi, a ‘Entre la nit i el dia’ fem més una descripció i li donem vida a través d’una història amb personatges al videoclip. 

Què em podeu dir de l’aposta per una veu femenina en el tema ‘Construirem’?

Pau: El missatge de la cançó ens agradava molt i vam pensar que amb un text recitat podriem donar-li més força. De seguida, vam pensar en la nostra amiga Bea, qui escriu uns texts espectaculars i molt crítics. A més a més, sap recitar bé, que no és gens facil. Senzillament, és una crack. A més, li ha donat un toc molt interessant a la cançó.

Diferències entre ‘Instint’ i aquests dos nous temes?

Salva: Aquests dos nous temes podrien estar dins del format ‘Instint’ pel que fa a estil musical, però els hem volgut donar un sentit i una forma particular, ja que per això els hem gravat més tard que el nostre primer disc. De fet, el conjunt de les dos cançons s’anomena “Entre la nit i el dia. Construirem”, per tal de buscar aquesta coherència entre els dos temes. 

Què podem esperar de les vostres novetats?

Hèctor: Seguirem funcionant al ritme que ens ho permeten les nostres vides acadèmiques i laborals. Encara no estem preparant temes ni àlbum, però les ganes de tocar i fer concerts estan intactes! Al cap i a la fi, el que més ens agrada del grup són les experiències col·lectives i socials que ens aporta. 

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge. Comunicació al Segell Primavera d'Hivern i a Metrònom. Col·laboracions vàries. Música (tot i que terriblement arrítmica) i llibres. Em solc deixar caure per ací, tant per la bona gent com per la xicoteta comunitat que hem creat.

Anteriors

Charly Efe publica un avançament del seu nou disc

Recents

Nativa presenta un primer àlbum sense personalitat

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.