Erick Hervé i Yeke Boy tornen amb “Báltico”

Com ja va ocórrer el 2017 amb l’àlbum M.O.M. (Music or money), el raper valencià Erick Hervé i el productor Yeke Boy s’han unit per crear un nou disc, aquesta vegada anomenat Báltico. El títol, com ells expliquen, fa referència a un tipus de laberint que té dues entrades i un centre i què, a pesar de tindre dos punts d’accés, es considera unicursal, ja que només s’hi pot avançar cap al centre i eixir per l’entrada oposada.

Unes lletres introspectives i crues es barregen amb bases de rap clàssic i formen un disc on es palesa un compromís evident per la cultura hip-hop, amb la humilitat, el sacrifici i la denúncia de l’entorn social i cultural com a senyes d’identitat. I és que aquesta dupla crea un tipus de rap molt llunyà a la música comercial, on escapen de les melodies més comunes i on és difícil, per exemple, trobar una tornada en alguna de les seues cançons.

I és que com de vegades passa en un disc que es troba fora dels sons convencionals, la primera vegada que l’escoltes segurament no t’entre pels oïts però hi ha algun detall que et crida l’atenció i que et fa donar-li una segona oportunitat, fins que t’enganxa alguna cançó i posteriorment, la resta de tracks.

En el cas de Báltico passa això, i és que el disc té bastants mostres de qualitat com per a tornar a reproduir-lo una vegada l’has escoltat. Una d’aquestes mostres n’és, per exemple, el grapat de frases que podem trobar a cada cançó i que, difícilment, deixaran indiferent a qui l’escolte: “Con un croma detrás todo el mundo vuela“.

Báltico, format per 14 tracks, compta amb diverses col·laboracions de renom com Toteking, Dj Taktel, Cheb Rubën, Guacho Turbio, Juaninacka, Franco Carter, Omar El Hache­mi i Dj Rosvil. És el sisé àlbum d’Erick Hervé i suposa un pas més en la consolidació del raper valencià en l’escena hip-hop estatal. I és que dir que este disc es troba entre un dels millors discs de rap del 2019 de l’àmbit estatal no és dir cap barbaritat.

Disponible a totes les plataformes digitals i al web erickherve.com

Enric Moll

Enric Moll

Filòleg de professió i guitarrista d’afició. Col·labore en Sons de Xaloc com a corrector i, quan em ve la inspiració, com a redactor.

Anteriors

Cesc Domènech: “Volem que els que vinguen després ho tinguen més fàcil que nosaltres”

Recents

Tardor troba el seu lloc a “El Mal Pas”: Benidorm

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *