L’Espai País Valencià celebra la seua jornada cultural a través de les xarxes

El passat dissabte 16 l’Espai País Valencià va haver d’adaptar-se als temps que corren, com molts altres esdeveniments, i va celebrar la seua jornada cultural valenciana per mitjà de Youtube. Amb una jornada de més de 10 hores els convocants organitzaren un conjunt d’activitats culturals per radiografiar el moment actual del País Valencià, tant de la seua cultura com de la seua situació política. Amb aquesta idea, i amb el dia per davant, es van organitzar diverses entrevistes a personalitats i organitzacions representatives del país, com Escola Valenciana o Xavi Castillo; es va fer  un concurs, un xicotet concert… i fins i tot una paella!

Amb tot, l’organització fa més de quinze anys que promou les tradicions i la idiosincràsia valenciana arreu del Principat, radicant la major part de les seues accions principalment a Barcelona. Tot i aquest any no haver pogut celebrar el seu anual aplec al Passeig de Sant Joan, a la capital catalana, res ha pogut parar les seues ganes de fer gresca. Nosaltres ens centrarem en el seu concert, però podem recomanar a tothom passejar-se per alguna de les parts del directe. Aquestes estan marcades amb marques de temps a la descripció del vídeo.

Com es pot veure al cartell, participaren tres artistes. Tots tres gaudien d’aproximadament una hora per gaudir de l’escenari virtual i realitzar el concert com ells creien més convenient. Actuava Miquel Porcar; seguit per Maluks, i PD Xermanius va concloure els concerts, i el directe, punxant des del seu menjador.

Aquest va hibridar entre les actuacions en directe i la retransmissió de vídeo però, tot i no haver tingut un estil marcat, l’streaming va funcionar sense problemes tècnics. Fem referència sobretot a què, si bé l’actuació de Miquel i Xermanius va ser íntegrament retransmesa en directe, Maluks es va gravar a un estudi improvisat al menjador simulant un concert en directe, mascareta inclosa!

Lluny d’haver pogut reivindicar-se festivament com tants altres anys a Barcelona, l’alternativa virtual sembla que ha sigut la norma per garantir l’activitat cultural mentre no es puguen reunir grans grups de gent per motius de seguretat. Veurem com es van recuperant a poc a poc els ànims quan els artistes puguen retornar als escenaris.

 

 

Àlex Franco

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

“Roots en la catedral”, el tema confinat de Roots Club

Recents

Malifeta estrena “Xinxeta”, un insurgent tema de reggaeton amb rap

X
X