Et Mire’m bé Jazzmatiks

Si tot va començar amb una lleu brisa que ajudava a seguir endavant, no defallirem en l’esperança de que vinga bon vent. Aquesta és l’única impressió que pot quedar-se en el cos després d’escoltar el single de Jazzmatiks: Mira’m. El grup, que com bé porta al nom i a les arrels, es centra en el gènere del jazz, feia ja prop de dos anys que experimentava amb covers a cançons de gran ressò com Camals Mullats, o Boig per tu.

El repertori, però, d’aquest és realment escuet, i et deixa amb ganes d’escoltar-lo amb més detall. És a dir, si bé amb un primer cop d’ull es pot veure que hi ha un gran interés i qualitat darrere de les seues peces, deixa que desitjar que hagen experimentat de manera tan esporàdica; però de tan elaborada.

Tal vegada, i no ens anem a enganyar, és el més probable, és un grup creat per a experimentar les sonoritats del jazz en cançons que han arribat molt lluny en la nostra terra; però que la producció d’un disc no haja sigut la seua prioritat. A terra de músics com la nostra, no falten de grupets que sorgixen d’entre amics per passar uns bons moments i que no busquen professionalitzar-se.

Però fins i tot amb això al darrere, no es pot evitar demanar més. La música en català al País Valencià està vivint una jornada de transformació i maduració. De la mateixa manera que passarem de Raimon i Al Tall, als grups del ska amb dolçaines; és el moment de que es diversifiquen més els gèneres i madurem per donar pas a altres propostes menys experimentades. I que millor que el Jazz?! Molt possiblement un dels gèneres menys explorats en la nostra llengua –si s’ha explorat.

Però no, no estem fets a escoltar Jazz, i probablement no ho estarem fins encara un temps. Però la feina no la farà ningú més que els músics valents que malgrat tot, aconseguisquen fer arribar els seus ritmes a unes poques persones, amb les quals començar una base. Perquè fins i tot si no arriba a res, quedarà en la memòria de que es va poder fer.

PD: «Mira’m és el single del nou disc de Jazzmatiks». Espere escoltar-vos again.

PD2: També han produït Deixam o estima’m, però no està al youtube.

Àlex Franco

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

La controversia generada per ‘Nadie’

Recents

Charly Efe publica un avançament del seu nou disc

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *