“Eterna”: el debut que Saüc que ha sobreviscut a la pandèmia

Eterna (RockCd Records, 2021) és l’elapé debut de la banda lleidatana de rock dur i metal alternatiu Saüc. És un disc que començaren ja començaren a enregistrar a mitjans de 2019 als Nomad Studios, però, a causa de la pandèmia el procés de producció se’ls va allargar fins al passat 3 de setembre, que va ser quan l’àlbum va veure la llum. Així i tot, una vegada superat el contratemps de la COVID, Saüc ens han regalat un primer disc bastant interessant.

L’àlbum consta de 7 cançons i una intro musical que, des del primer moment s’encarrega d’assentar el to del primer tema. Aquest és Morfina, un tema amb molta pegada que funciona a la perfecció com a targeta de presentació del disc presentació del grup. En esta primera cançó, a més, veiem (o més bé sentim) que Saüc tampoc volen fer hard rock o heavy metal a l’ús, doncs en el seu pont musical es sent un canvi de ritme que sembla fins i tot més progressiu. El disc continua amb els temes que ja havíem pogut escoltar en format senzill a la tardor de 2019, aquestos són Harpia i Paraules del mestre. Aquest últim pot ser, té la millor tornada de tot l’àlbum.

Un altre element a destacar d’Eterna són les cançons que compten amb col·laboracions de l’escena del rock dur i el metal català. Una d’aquestes és possiblement la més diferent de tot l’elapé. Parlem de Doctrina mundial, aquest tema, encara que inclou a Gerard Rigau dels thrashers Blaze Out, respira una atmosfera prou més alt-rock. Una altra és la seua versió d’El guerrer dels llegendaris Sangtraït. La van gravar amb un dels autors de la cançó, el guitarrista Josep Mª Coromina i la van traure com l’ultim single abans de publicar el disc complet. El disc tanca amb Serem revolta, la que possiblement és la composició més canyera de tot el treball. Com no podia ser d’altra manera, la veu gutural de Jordi Gou de la banda de crossover Siroll li afegeix una altra capa de distorsió i pegada a un tema que ja de casa tenia molta canya.

Per a ser un debut, Eterna ofereix una presentació molt bona per qui vulga conéixer als Saüc. A més, es nota que el grup ja fa uns quants anys que assagen junts, perquè el seu primer àlbum disposa d’un aspecte que no se’n troba en moltes òperes primes: la cohesió. El grup demostra que te bastant clar en quina direcció vol desenvolupar la seua música: un rock dur alternatiu sòlid; però tampoc tanca les portes a la possibilitat d’incorporar elements un poc diferents.

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Hereus del beat, un grup versàtil inspirat en el rap dels 90 i 00

Recents

Les històries d’Els Amics de les Arts

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc