[Exclusiva] Hivern li dóna una oportunitat a l’esperança amb ‘Malabares’

Hivern estrena hui Malabares, el seu quart tema després de Culpable, una cançó que es va estrenar fa un mes exacte. El cantant mostra un cop més el seu món interior a través d’un tema que es diferencia dels altres per un “beat un poc més agressiu amb tocs d’R&B, que tan conegut és ací, a Nord-amèrica”, explica Hivern a aquest mitjà. L’artista és capaç de traslladar les seues emocions d’una manera única a l’oient. Malabares no és un tema que escapa d’aquesta lògica i quasi són palpables totes eixes sensacions que escapen de les notes: inseguretat, por, però també, esperança. Tots aquests missatges  s’ajunten en Malabares, el tema que surt hui juntament amb un videoclip que acompanya la cançó. 

La lletra de Malabares torna a mostrar l’ànima d’Hivern, qui profunditza sobre els canvis i el que poden suposar per a les persones. Hivern fa un homenatge cantat a sensacions com pors i inseguretats juntament amb la necessitat de començar de nou. Rubén Borja explica a aquest mitjà que el que vol transmetre amb el seu últim tema és les ganes que té de traure tot el material que està preparant, però “amb cautela i temor, amb elements que naixen de la por a trobar-me obstacles pel camí que puguen detenir el projecte”. 

A mesura que avança la lletra de Malabares, també l’esperança es pot assaborir en la lletra, ja que el cantant manifesta la necessitat de canviar i d’obrir les portes a una nova identitat: “Ya no tengo frío, ya no quiero volver más”. “Sent que aquest tema és el punt de partida de tot el que hi ha preparat per a les pròximes setmanes i mesos”, confessa amb emoció Hivern mentre assegura que el videoclip de Malabares s’ha construit amb persones dedicades a filmar vídeos musicals a Toronto: “per a mí, això és molt important”, confirma l’artista. 

El jo poètic de la cançó pareix que necessite fugir del passat i aquest reclam es vincula amb les altres cançons d’Hivern. L’artista emprén un viatge a través del seu món interior i agafa de la mà al seu oient per mostrar-li els seus aspectes més íntims, com el mateix Virgili fa amb Dante a través de l’infern. Borja matisa que sempre va descobrint veus, melodies i registres nous: “Sempre he pensat que mai cal tancar-se en un estil o format”, relata Hivern entorn aquest nou tema. 

Així mateix, sobre quins plans té Hivern per a un futur, l’artista assegura que tot i que ho ha pensat molts cops, el format disc no es troba entre les seues tasques per realitzar en un futur, ja que la indústria musical ha canviat molt en els últims anys i “amb tantes incògnites que ens espera a causa de la pandèmia, traure un disc sense tindre un públic consolidat és i serà molt arriscat”, explica Hivern a Sons de Xaloc.

El cantant, que està a Toronto, ens explica també perquè va impulsar aquest projecte. Hivern es despulla i narra que el fet de viure a Toronto va provocar en ell un detonant el qual el va animar a obrir una nova etapa: “tenia clar que volia impregnar-me dels estils musicals d’ací”, explica i continua entre riures: “inclòs l’arribada de la pandèmia ha sigut el moment en el qual he decidit xafar l’accelerador i tirar endavant aquest projecte de manera seriosa i amb objectius a curt i mitjà termini”.

Culpable fou l’últim tema que va estrenar Hivern fa un mes. En aquest tema el cantant demostra un cop més eixe estil intimista que el caracteritza. 

The Reason es va publicar, per la seua banda, el 28 de març. En aquest tema, Hivern enfronta els seus dimonis interiors que expressa amb una lletra carregada de torment.

Broken, per altra banda, va veure la llum el 2 de novembre de 2019 i en aquest tema Hivern també mostra episodis de la seua vida amb cert toc obscur.

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Ebri Knight llença una campanya de micromecenatge amb recompenses per al seu nou disc

Recents

El coronavirus refreda les esperances de professionalitzar la indústria musical

X
X