[Exclusiva] Presentem “Insurrecte” d’Andreu Valor

Amb l’arribada d’aquest 2020, Andreu Valor ens presenta el seu nou disc Insurrecte (La fera CC 2020), on el conegut cantautor ens compila deu cançons centrades en l’amor i en l’estima de la terra. Una veu sobre guitarra ens acompanyarà en el descobriment dels nous versos que mantenen l’estil amb la resta de la discografia de l’autor.

Aquest es caracteritza per ser un disc reivindicatiu de caràcter transversal, que tracta des d’una realitat que descriu del País Valencià, com la ruptura d’un passat amor, passant per una mirada enrere cap als impulsors de la nova cançò valenciana. Per tant es manté en un estil molt acústic que prova de variar amb guitarres elèctriques, o bases que dinamitzen el ritme, però sempre supeditant els instruments a la lletra.

Al disc, però, destaca que s’han agrupat noves cançons pròpies d’aquest, conjuntament amb velles cançons de la seua discografia passada. En total la meitat del disc està format per cançons que han estat recollides dels seus primers discs com Malgrat la pluja, o A l’ombra de l’obscuritat. Açò pot ser per voler donar visibilitat una vegada més a cançons prèviament publicades, i que conjuntament amb aquestes noves aporten al sentit general del disc; sent aquesta un cant a la terra.

Crida especialment l’atenció l’inclusió de la versió cantada del poema de Vicent Andrés Estellés Ací em pariren i ací estic, que acompanya molt bé el sentit general del disc. I també la participació de Samantha, membre de Cactus i concursant d’OT, que aporta molta sonoritat a la primera cançò que dona l’entrada al disc.

Amb tot, el disc ens presenta una nova fornada de la nova cançò del cantautor, que aposta per parlar dels temes rellevants per la nostra societat com el racisme, la terra, o la pròpia música. Podre escoltar-lo en directe el pròxim 20 de Febrer a L’espai d’arts Vives de València, i pròximament a Elx el 28 del mateix mes, a la Sala cultural de la Llotja.

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

Un Malparlat en la seua essència

Recents

El món interior d’Elena Játiva

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc