Fanksilvania: “fank” amb a

Format a la capital de la Vall d’Albaida, Fanksilvania és un nou grup que arriba per oferir-nos un estil poc vist al nostre territorri.

La proposta d’aquest grup barreja el rock, el metal i el funk donant pas a un estil que denominen com a “Fank”. Entre els seus referents musicals podem trobar bandes com Rage Against the Machine, Red Hot Chilli Peppers o Superskunk.

Recolzats per les il·lustracions d’Alain Yopis, Fanksilvania ens presenta el seu primer disc, de nom homònim, on destaquen les distorsions i els riffs durs, sense deixar de banda el so funk més clàssic. El disc ens parla de l’impacte del pas del temps i de distintes decisions que algú pren, les línies imaginàries que bifurquen el bé i el mal a l’ànima, a la societat i al sistema, etc.

El passat mes de setembre, es presentaven en societat amb el seu primer senzill Solo hay fank, seguit de Ando perdido com a avançaments del seu àlbum debut, gravat als estudis La Masseria d’Alboraia.

Pedreguer i Pego han estat els primers llocs on hem pogut gaudir de la seua música en directe, haurem d’esperar fins el proper 2020 per veure’ls per altres indrets del nostre territori.

Amb aquesta proposta els d’Ontinyent contribueixen a una diversificació estilística necessària en el circuit musical valencià, un circuit que demana a crits noves sonoritats i bandes amb referents més diversos i més allunyats de les nostres fronteres.

Enric Moll

Filòleg de professió i guitarrista d’afició. Col·labore en Sons de Xaloc com a corrector i, quan em ve la inspiració, com a redactor.

Anteriors

Smoking Souls publica el seu quart disc, “Translúcid”

Recents

Gem reflexiona sobre la societat 2.0 amb “Satèl·lit”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.