Fenok, un grup amb una promesa amagada dins la seua música

Fenok és un grup de rock de Torrelles de Llobregat que ha engegat la seua activitat recentment, concretament a l’any 2019. Ha llançat un únic treball anomenat En el Meu Món. El disc promet un futur i, sobretot, presenta i anuncia el creixement musical dels integrants de Fenok: Martí (guitarra elèctrica i veu), Guillem (guitarra elèctrica), Joel (bateria) i Aleix (baix). El grup no ofereix una música excessivament original, però sí que és cert que rescata els ritmes propis del rock clàssic. 

Al cap i a la fi, Fenok és capaç de transmetre un ‘no sé què’ a través dels seus ritmes que promet molt més. El grup és jove i pretén seguir millorant, eixa és la premissa de què parla el seu últim treball. La veu principal (en moltes cançons també es distingeix una veu secundària) atorga al disc un so més melòdic, propi del pop que, potser, sorprén amb uns ritmes més durs, propis de les guitarres elèctriques. 

Moltes de les cançons amaguen també una certa intencionalitat realment interessant, com ara Al Teu costat, el principi de la qual, deixa un sabor dolç a la boca. El disc té un total de nou cançons (amb la intro inclosa). Les lletres de Fenok són, sense cap mena de dubte, crítiques, però també guarden un espai per a altres temàtiques com l’amor o el món interior. 

Pel que fa a la seua activitat, el grup ha encetat (com no pot ser d’una altra manera) un canal de Youtube on es pot accedir al disc en complet. A més a més, també presenten un videoclip de la cançó Els temors són de mentida. El muntatge és senzill, ja que es recrea un concert en directe i, per a fer-ho, s’inclouen primers plans i també, generals per a mostrar els diferents membres del grup. 

Una cosa està clara: si la intenció del videoclip era presentar Fenok com a grup, sense cap mena de dubte, ho ha aconseguit. Fenok també s’atreveix amb versions de grups més grans com ara Oques Grasses o Berrti Txarrak. Per les seues xarxes, el grup ja ha anunciat més novetats.

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge. Comunicació al Segell Primavera d'Hivern i a Metrònom. Col·laboracions vàries. Música (tot i que terriblement arrítmica) i llibres. Em solc deixar caure per ací, tant per la bona gent com per la xicoteta comunitat que hem creat.

Anteriors

[Repàs d’actualitat] Xavi Sarrià publica “No s’apaguen les estreles” de la BSO de “La mort de Guillem”

Recents

Xavi Sarrià homenatja Guillem Agulló amb un cant de resistència