Tresdeu premia el millor esdeveniment musical i llançament de l’any 2020

Sense deixar-se aturar per la pandèmia, el sector cultural valencià ha lluitat per seguir endavant en aquests durs mesos d’austeritat. Produir i innovar ha sigut complicat, però més encara ho ha sigut per a aquells que volien rendibilitzar la seua inversió. És per tot aquest esforç que la revista Tresdeu ha volgut mantindre, de la manera en la qual la situació ho permet, el seu esdeveniment d’entrega de premis per tal de reconéixer els mèrits de la indústria.

L’acte es va realitzar a la sala La Mutant (València) en un breu marge de temps, de 19 h a 20:30, i sense festa després dels premis com l’any passat. El toc de queda pressionava a tots els assistents, ja que hi acudiren persones d’arreu del País Valencià, però per aquells que no pogueren anar a causa del seu reduït aforament també es va emetre per primera vegada a través del Facebook de Tresdeu.

La jornada va transcórrer amb menors inconvenients durant l’entrega de premis, però si bé l’acte s’havia ajustat correctament a les mesures de seguretat, amb neteja constant dels micròfons i butaques separades (reduint l’aforament), l’acte va fallar a l’hora d’emetre’s pel Facebook. Va haver-hi un moment on la realització del directe va combatre una tirallonga de problemes tècnics que va endarrerir l’entrega de premis.

Llevat d’això, els espectadors gaudiren d’un bon nombre de personalitats rellevants que acudiren a representar la indústria i la societat valenciana. Entre ells, pujaren als escenaris la DJ Nonai Sound, el grup Maluks, Ly Raine, Carolina Ferre, Samantha, La Fúmiga, Pa Lao, Maria Juan i Diego Varea (de Podríem Fer-ho Millor). Tot mentre anaven guiades per la presentadora Nerea Sanfe que moderava les intervencions. Gràcies a aquestes col·laboracions, l’acte va esdevenir dinàmic i animat.

Les tres categories relacionades amb la música. 

Com no podia ser d’altra manera, l’escena musical valenciana també ha format una part significativa dels premis. Això s’ha pogut veure en els premiats de categories com el premi a Millor Esdeveniment de l’Any, on havien quedat com finalistes el festival Nits del Carme, la presentació de Tornar a començar de La Fúmiga a Alzira, el cicle de concerts Homenatge a Ovidi i el concert Els amants d’El Diluvi. El guardó, entregat per Samantha, finalment va ser per a l’homenatge a Ovidi Montllor. Ja dalt de l’escenari els responsables del cicle van agrair tant a l’equip tècnic com artístic i van demanar que el proper homenatge al cantautor alcoià es fera a la seua ciutat natal.

La categoria de Millor Espectacle de Música en Directe de l’Any se la disputaven La Fúmiga, El Diluvi, Càctus i Maluks. Finalment les guanyadores resultaren ser aquestes últimes, que tornaven a pujar a l’escenari, tot just després d’haver-hi actuat. Comentaven, aleshores, com d’inesperat havia sigut rebre aquest guardó. 

La tercera categoria musical de la nit era la del Millor Llançament Musical de l’Any, i enfrontava a dos titans de l’escena valenciana com La Fúmiga i Samantha, juntament amb dos underdogs generalment poc reconeguts com Xetta i Holistiks. I, finalment, la flauta va sonar per a La Fúmiga, que es van emportar una de les tres categories a les quals estaven nominats. Així i tot, una vegada dalt de la tarima, els guanyadors no es van oblidar de reconéixer a Samantha, amb qui van dir que volien compartir el premi, i al mateix temps, van donar les gràcies als organitzadors pel seu constant suport.

La resta de premiats de diverses disciplines artístiques i de lluita social.

Així i tot, els Premis Tresdeu abracen més sectors a banda de la música valenciana. El guardó a Millor Contingut per a Ràdio i Televisió va ser per a Podriem Fer-ho Millor, d’À Punt Ràdio, dos col·laboradors que ja estaven a l’esdeveniment per a l’ocasió. La Ruta dels Esmorzars de Sueca TV va guanyar al premi al Millor Contingut per a Xarxes Socials; i als escenaris van reivindicar la importància de l’hostaleria. La Millor Creació d’Arts Plàstiques va ser Colors al vent i el premi a la Millor Creació d’Arts Escèniques va ser per a l’espectacle Ingovernables de la companyia A Tiro Hecho.

Cal no oblidar el premi a la Millor Iniciativa Social i Ciutadana, que va ser per a la campanya #LaLluitaContinua. Aquests són els hereus de la lluita de Guillem Agulló, que agraïren a la família de l’activista la seua col·laboració i recalcaren la importància de l’activisme i la lluita en aspectes com el feminisme, la defensa de l’Horta, i l’antifeixisme. Finalment, també es va entregar un premi honorífic a Escola Valenciana per la seua labor en la promoció i defensa de la llengua.

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Llibertat Pablo Hasel

Recents

Un psicodèlic viatge amb la bici d’Hoffman

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.