Gener anuncia la seua aturada definitiva

Gener ens diu adeu amb el seu quart disc

Gairebé fa un any, Gener anunciava la seua aturada musical indefinida. La impossibilitat de poder defendre el seu tercer disc, Cante el cos elèctric (RiuSec, 2018), en els directes programats a causa del confinament domiciliari i les mesures sanitàries imposades per la pandèmia, ja que va fer trontollar econòmicament el seu projecte independent. La solució del grup, per tant, exigia deixar l’activitat durant un temps.

Però, el primer d’octubre de 2020 el grup va anunciar per xarxes la seua tornada. Els valencians explicaven que a principis d’any es trobaven treballant en el seu quart àlbum i que, malgrat que no podrien presentar-lo en directe, sí que tractarien de llançar-lo durant els mesos següents. D’aquesta manera, Gener ha publicat recentment els senzills “La trama principal”, “La gente joven” i “Mi muerte pequeña”; avançament del seu proper àlbum Esto no es un disco de Gener: el primer disc en castellà de la banda.

En canvi, el grup valencià va llançar un comunicat a les seues xarxes: Gener s’acabava. Segons diuen, l’aturada indefinida s’ha convertit en un punt final per a la banda. A la publicació, els membres expressen la falta d’energia i ànims per poder mantindre un projecte en aquests temps tan incerts. Per aquesta raó no realitzaran cap concert d’acomiadament ni cap esdeveniment oficial. Però, sí que llançaran el seu quart disc, Esto no es un disco de Gener, com a mena de conclusió. Amb motiu del comunicat, Gener va publicar “En la hora mágica”: últim senzill d’avançament del seu quart treball.

“Llum”, nou avançament del proper disc de Marco Pompero

Aquesta setmana Marco Pompero ha publicat “Llum”, el tercer senzill d’avançament del seu treball Quatre (La Fera CC, 2021) que vorà la llum el pròxim 1 d’abril. Segons Marco Pompero, “Llum” pot ser la cançó més especial que ha escrit mai. Un cant a la resiliència i convertir el dolor en un motiu de fortalesa per al dia a dia.

La Fúmiga ensenya els primers tasts del seu segon disc a “Comèdia dramàtica”

Després d’Espremedors (Halley Supernova, 2019) i l’EP Pròxima parada (Halley Supernova, 2020), La Fúmiga ha començat a publicar avançaments del que serà el seu tercer àlbum. “Comèdia dramàtica” és un dels talls del seu proper treball i mostra la comoditat del grup en sonoritats cada vegada més llatines. La cançó ha sigut enregistrada a Atomic Studio i produïda per Mark Dasousa.

Maknho segueix mostrant el seu talent a “Volar”

Malgrat mantindre una gran activitat de llançaments al darrer mes (fins a cinc senzills d’avançaments entre els quals es troba “Nadando por el Nilo”), Maknho ha publicat aquesta setmana el temaVolaral seu canal de Youtube. Acompanyat d’un acurat lyric video, la cançó ha sigut gravada a Murray Studios i produïda per SantiiDrums.


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Sons de Xaloc

Anteriors

“Bosque”: el nou tema de Laura Esparza & Carlos Esteban

Recents

Ovidi4: cultura, homenatge i memòria

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *