Hereus del beat, un grup versàtil inspirat en el rap dels 90 i 00

Jo estres no el tinc,
anant a la caleta dins d’un cotxe de 5.
Jo estic tranquil,
sabem cap on anem ens és igual d’on venim.

Així comença “La caleta“, l’últim tema llançat per Hereus del beat amb la col·laboració de Galgo lento. Una lletra marcada pel hip-hop característic del grup barceloní que qualsevol que l’escolte no pot parar de repetir constantment i és que no deixa de ser una cançó alegre, d’estiu i que treu a tot el món a ballar.

Hereus del Beat és un grup musical que té els seus orígens l’any 2015 al municipi de Terrassa, al Vallès Occidental. Pau Casanovas, Xavier Carnicé i més tard Xavier Soler van començar a introduir-se al món del rap i del hip-hop, ja que consideraven aquest estil de música una forma d’expressar tot el que els passava per la ment. Però no va ser fins a l’any 2019 quan, impulsats pel seu grup d’amics, van decidir crear el que hui coneixem com a Hereus del Beat.

Imatge extreta de les xarxes oficials d’Hereus del beat

Malgrat que l’estil més característic de la banda siga el hip-hop i el rap dels 90 i 00, els agrada manejar-se per altres àmbits com poden ser el reggae o el funk. Es tracta d’un grup versàtil, tal com ha dit en alguna ocasió Carnicé, argumentant que “el rap pot fluir amb qualsevol ritme”.

Abans de la formació d’Hereus del Beat, els integrants formaven una altra banda anomenada Humo de Bunker, la qual feia els temes en castellà. Per aquest motiu, amb un esperit de voler crear lletres en el seu idioma natiu, van constituir l’actual grup. Això sí, la primera formació no va desaparéixer totalment, ja que les inicials d’aquesta, “h”, “d” i “b”, continuen sent l’essència del nom de la banda a hores d’ara.

Imatge extreta de les xarxes oficials d’Hereus del beat

L’any 2019 van treure el seu primer senzill anomenat “Connexió directa“, el qual va fer que conegueren al productor que els acompanyaria en la seua aventura: Matthew Charming (Martí Galán). En aquest moment, van realitzar una espècie de gira amb actuacions en municipis com Manresa o inclús la mateixa Terrassa, en les quals van conéixer a Xavier Soler, que finalment va començar a formar part d’Hereus del Beat en febrer de 2020.

Així, en abril d’eixe mateix any van treure el primer EP de la banda i es va anomenar Hdb (2020), se suposa que fent un homenatge a les inicials que els havien unit des de 2015. Aquest xicotet EP està format per quatre cançons, entre les quals es va incloure un remix de “Connexió directa“. Només cinc mesos després van publicar el primer àlbum d’Hereus del beat: 53 baixos (2020), compost per huit temes entre els quals es troba “Rial Hip Hoppa“, una de les seues cançons més escoltades.

Imatge extreta de les xarxes oficials d’Hereus del beat

En a penes dos anys, el grup ha publicat un total de set senzills, un àlbum i tres EP. Una quantitat de lletres considerables sabent que es tracta d’una banda menuda en la qual cadascú dels seus membres té un altre com a treball principal. Segons la banda ha confirmat a Sons de Xaloc, pròximament trauran dos senzills i tenen previst publicar un disc sobre gener o febrer de l’any que ve. “Després del disc pretenem fer tota una gira de concerts, però ja veurem com, encara no ho tenim clar”, comenten.

Són quasi 900 les persones que mensualment senten a Hereus del beat al Spotify. La seua cançó més escoltada segons les estadístiques de la mateixa plataforma és la cançó amb la qual s’ha començat aquest article, “La Caleta” amb quasi 3000 reproduccions, seguida d’”Ens venen fum” (2500), “Rial Hip Hoppa” (1500) i “La festa remix” (1400).

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

La teoria del caos en l’univers del consum musical

Recents

“Eterna”: el debut que Saüc que ha sobreviscut a la pandèmia

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.