Hit a l’empoderació femenina

Empoderades és una cançó amb lletra col·laborativa -participació de la qual ha sigut per Internet- que naix de la idea de Làuder, tècnica de so, música i DJ valenciana amb la col·laboració de Mireia Matostes, integrant de Pupil·les. Es tracta d’una cançó que compta amb una lletra feta a partir de comentaris d’almenys 70 dones a les xarxes. Entre Làuder i Mireia van editar els textos per formar la lletra i, posteriorment, s’hi va unir La Tia Figa per tal d’oferir creativitat a aquest projecte. 

Aquesta iniciativa naix sota la idea de repensar el concepte d’empoderació personal i té com a principal objectiu «trobar de manera individual i col·lectiva allò en què recolzar-nos front a les dinàmiques patriarcals». A més a més, la lletra sorgeix d’una mateixa pregunta llançada a xarxes: ≪Què et fa sentir empoderada?≫ i va sortir amb l’etiqueta #Empoderadescolabo per la seua difusió a través de les xarxes socials.

Arran la pregunta que van llançar, Làuder, Mireia i  La Tia Figa se’n van encarregar de juntar lletra, coreografia i creativitat per treure a la llum aquest hit en honor a la empoderació femenina. A la lletra hi podem trobar alguns fragments amb els que se pretén impulsar a les dones a ser lliures i ≪trencar tabús≫ com bé diu una estrofa al començament de la cançó. A més d’açó el concepte de recolzament femení es pot apreciar quan diuen ≪cada cop som més, no estem perdudes≫ o ≪en aquest camí, elles m’acompanyen≫. 

Aquesta cançó ha generat un gran feed-back per part de moltes seguidores de les cantants, a més de persones anònimes que han donat suport a les dones que hi apareixen al videoclip ja que han aparegut molts comentaris masclistes i xenòfobs. Des del moviment feminista actual el que s’està tractant d’aconseguir és principalment trencar amb els estereotips, els rols de gènere i conseguir que la dona puga decidir sobre ella mateixa sense cap tipus de pressió social del sistema patriarcal en el que vivim actualment. Elles fan incís precisament en trencar els estereotips quan parlen de la no depilació o no gastar sostén, a més de recalcar que qualsevol cos és vàlid. 

Sens dubte, es necessiten més projectes com aquest per conscienciar a les noves generacions de joves de la importància de la lluita feminista ja que és per a totes i encara hi queda un llarg camí per recórrer per aconseguir enderrocar el sistema patriarcal.

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Quarta edició de l’Arrankapins al Grau de Castelló

Recents

Saüc: rock dur, metal i barbes

X
X