Joan Rovira: una encertada mescla de pop, rumba i folk

M’agrada un petó, m’agrada l’abraçada d’un amic sincer
M’agrada un got de vi, m’agrada el pa amb tomata
M’agrada un cigarret i la meva guitarra.

I és que a qui no li agrada tot el que diu Joan Rovira? “M’agrada” forma part del primer disc del cantant en solitari: Peix sense espina (2015). Sí, en solitari perquè el cantant de Camarles primer va formar una banda anomenada Arangu amb huit músics més. Però en aquest projecte d’estil latin-funk només es va publicar un disc amb tretze cançons: Arangu 1.0 (2008).

Imatge extreta de la web oficial de Joan Rovira

Va estar dos anys tocant en solitari i, amb més de 200 concerts, tant ací com a l’estranger, va decidir formar una altra banda que es va dir Zoco. Aquest grup també va publicar un únic àlbum amb dotze cançons: Sintonía (2011). Ambdues bandes destacaven per la seua música en castellà, encara que cal dir que van publicar alguna cançó en català.

Joan Rovira naix al Baix Ebre el 1982 i en només set anys ja sabia tocar la guitarra. Després d’anys d’estudi es va llicenciar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), en el grau superior de saxo. I és en 2014 quan decideix començar la seua carrera musical sol.

Des d’eixe moment, no ha deixat d’enregistrar temes i d’introduir-se en l’escena musical catalana. El seu estil mescla el folk, la rumba i el pop. En els seus directes és un artista que aposta per una música intimista, però festiva al mateix temps.

Imatge extreta de la web oficial de Joan Rovira

Tal com s’ha dit, Peix sense espina (2015) fou el primer disc de l’artista, un àlbum format per tretze cançons, cadascuna millor que l’anterior. En aquest, trobem temes com “Senyors passatgers”, “Per ser feliç” o “M’agradaria ser un Beatle”. Dos anys després publica el segon disc anomenat Encara tenim temps (2017).

Més tard Joan Rovira enregistra el que fins ara és el seu l´últim disc: Dies millors (2019). No obstant això, el cantant ha donat a conéixer dos senzills des d’aquesta publicació: “Alerta roja” i “Dolce vita”.

El primer és un càntic en castellà que narra la història que han viscut tots els artistes durant la situació d’emergència sanitària, la qual va paralitzar el món. Un cant d’ajuda al sector de la música i dels espectacles. Rovira va fer aquest tema amb el qual molts músics han pogut empatitzar. El cantant va publicar inclús un karaoke de la cançó a les seues xarxes socials perquè la gent poguera fer la seua pròpia versió.

Imatge extreta de la web oficial de Joan Rovira

“Dolce vita” ha estat publicat a principis d’aquest estiu i es tracta d’un tema alegre que posa a tot el món a ballar. Una cançó d’amor que trasllada a l’oient a l’època més calorosa de l’any carregada d’optimisme i ganes d’anar de festa -sempre respectant les restriccions-.

Aquesta nova composició emana bon rotllo en cada ritme i en cada frase. Segurament és la cançó més estiuenca del tarragoní, la qual està acompanyada d’un videoclip en què no falta el sol, l’aigua i la cervesa fresqueta. El tema s’anomena així, ja que homenatja a la pel·lícula homònima “Dolce Vita” de Federico Fellini (1960).

Imatge extreta de la web oficial de Joan Rovira

Joan Rovira sempre ha estat molt connectat al món del cine, el teatre i la televisió perquè la seua germana, Carol Rovira és una actriu que ha participat en sèries com “Amar es para siempre” o “Luimelia”.

Són quasi 10000 les persones que mensualment senten a Joan Rovira al Spotify. La seua cançó més escoltada segons les estadístiques de la mateixa plataforma és la cançó amb la qual s’ha començat aquest article, “M’agrada” amb unes 342000 reproduccions, seguida d’“Encara tenim temps” (235000), Germans de llengua (169000) i “Canvia” (107000).

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Vrademargk du el death metal més enllà amb “Arrelats”

Recents

Ho tenim tot amb Joan Dausà

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.