Joe Pask – El folk-rock valencià torna a sorgir

Josu Miró Pascual va nàixer a la localitat alacantina d’Alcoi l’any 1992 i no va tardar en destacar amb la guitarra i l’harmònica. Va començar a compondre en anglés i per això l’anglicanització del seu nom artistic Joe Pask, Així i tot, Josu va tornar a les seves terres i comença a compondre cançons en la seva llengua materna.

Ja queda lluny l’any 2016, quan es va fer popular per Alcoi amb el seu primer treball cantat en valencià, A la deriva amb uns ritmes que recorden el rock català dels anys 90, fugint una mica del Ska de dolçaina tan típic i que tants bons resultats musicals han donat per aquestes terres, i apropanse a un estil folk-rock més purament nord-americà, amb fusions musicals de tot el món.

Avui en dia Joe Pask és una realitat a tots els racons del País Valencià gràcies al seu nou disc Salt publicat l’any 2018. Està causant furor als concerts on actuen, i al igual que A la deriva, el so és sincer cantat en valencià i amb influències americanes. A més, també compta amb la col·laboració de Senior.

El disc compta amb 11 cançons, i està tenint una gran acollida dels amants del folk-rock encara que la cançó que més destaca es Mort i fuga composta amb el seu company i amic Blai Antoni Bañó. La majoria parlen de relacions amoroses tortuoses i de desamors molt a l’estil de Sopa de cabra.

Als concerts, Josu ja no actua sols amb la seva guitarra i la mítica harmònica de cantat de carrer està molt ben acompanyat per la seva banda. Compta amb el productor i guitarrista Blai Antoni Vañó (Arthur Caravan, We are not Brothers), el baixista Andreu Vidal i Dani Serra (bateria).

Salt els té immersos en una gira de presentació que va començar en maig a Madrid i València, i els està portant per molts racons (Figa Festival, Festival de les Arts, Concerts de Vivers, FiraTrovam…) A més ja ha donat grans alegries com el Premi Ovidi Montllor a millor disc de rock.

Com es pot veure el projecte musical més important de Joe Pask ja està en marxa i pareix que no defraudarà a ningú. Des de Sons de xaloc li desitgem molta sort amb la gira i amb el seu nou disc.

SALT by Joe Pask

Avatar

Ferran Matías

Anteriors

L’acampada Jove és un espai de reivindicació

Recents

L’acampada Jove et fa sentir com a casa

Primer aniversari Sons de Xaloc: publiquem el millor d'aquest any. Enllaç

X
X