Kharnassein: rap amb unes lletres profundes que conviden a reflexionar

filtro com a forma de vida

vida perduda per Netflix i la postura

he perdut escrúpols però soc feliç

felicitat mesurada amb followers que tinc

Instagram 

Obri la finestra sense clau del teu somriure, 

el dia és espectacular per atrevir-se

saltem junts, la meua set i tu, caiguem fora al futur

comence a tindre símptomes, el temps va fent-me suc

Dia Espectacular

Aquests fragments pertanyen a dues cançons diferents de Kharnassein, un nou artista nascut el passat 7 de novembre llançant el seu primer tema Instagram. El segon tema, Dia Espectacular va veure la llum el passat 26 de novembre amb la col·laboració de Rous. Ja en les seues xarxes l’artista explica el perquè del seu nom: “una de les arrels en grec de khartes, carta […] i si afegim la N, apareix el malnom […] com si fora fill d’alguna paraula grega i un carter”. Kharnassein s’estrena com a rap amb unes lletres molt cuidades que conviden a la reflexió. 

El seu primer tema, Instagram, no deixa de ser una reflexió entorn la digitalització i tot el que li rodeja. La crítica es deixa assaborir a cada vers de la veu de Kharnassein, plantejant eixa vida falsa que cadascú es munta en les xarxes. Els influencers, la dependència o la superficialitat són conceptes que naveguen entre els ritmes de Kharnassein. 

 

Dia Espectacular presenta una lletra menys interpretable o millor dit, més lliure a la interpretació personal de cada persona. El jo poètic de la cançó es presenta com una persona amb una vida plena, amb moltes metes, objectius i fites aconseguides. Amb tot, també per estima pot renunciar a tot això i just per aquest acte d’amor, el jo poètic se’n pot penedir. 

 

Si alguna persona s’anima a seguir-lo per xarxes, pot descobrir una mica més de tot el projecte musical de l’artista. La imatge està molt ben cuidada i es nota en cada publicació. A més, i un dels aspectes més interessants del projecte, és la importància que se li atorga a l’equip humà que hi ha enrere. Per exemple, es dedica una publicació concreta a Hector Peris (producció i mescla) o a Macarena Puchol (melodia original). El nom de Rous també apareix i es reivindica en el segon tema de Kharnassein com una de les principals actrius que li ha donat forma a la cançó.

La pregunta que se’ns planteja és quina forma anirà agafant aquest nou artista.

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Els discs del 2020

Recents

Maria Jaume o la literatura contra Narcís

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc