La controversia generada per ‘Nadie’

L’agrupació musical formada per alguns dels membres de la Raíz, Nativa, de la que ja us vam parlar fa poquet per comentar el primer single, va treure el seu segon single anomenat Nadie el passat 6 de setembre i ja ha generat una gran controversia entre els seus seguidors. Si bé el primer single anomenat Rua Na Selva va agradar bastant i va superar les expectatives de tots aquells que esperaven amb ganes el nou projecte d’Adri Faus, Xavi Banyuls, Edu Soldevila, Jose Carlos García “Sen-K” i Julio Maloa. 

 

Aquest segon single no ha superat les expectatives de moltes persones que, segons argumenten als comentaris de Youtube de la cançó, s’esperaven un contingut molt més musical que ≪unes simples rimes bàsiques de reggaeton amb una base molt simple≫. No obstant això, el missatge d’aquest nou single està bastant clar i és una de les coses més importants a l’hora de treure a la llum un projecte completament nou. 

L’altra sector de la població al que si ha agradat aquest tema argumenten el fet que Nativa és un nou grup amb projectes nous i no és el mateix que quan formaven tots junts La Raíz, és a dir, que s’ha de valorar la música d’aquest grup independentment de la trajectòria que han tingut els seus membres. A més a més, és música nova amb un cos distint encara que amb un esperit i essència paregudes. 

Nativa, sense dubte, s’ha llençat a allò inexplorat i ha intentat expressar el que portava dins de cadascú d’ells. A més a més, els seus integrants ho tenen molt clar: la música és un codi per tal de transmetre a la població uns certs missatges i, amb això, pretenen remoure consciències que des del primer single ho porten intentant mostrar i representar una lluita que ells consideren que pot fer-se dia a dia. El seu objectiu principal, com ja s’ha comentat anteriorment, és moure consciències. Aquest motiu és el que porta a pensar en la captura del compte de Spotify d’aquesta cançó la qual és una foto de Trump dins les lletres que conformen el títol. 

Aquest single té un clar missatge del qual portem parlant al llarg de tota la ressenya i va dirigida als poders polítics o ≪trepas≫ que escalen posicions enfonsant a la resta i miren per damunt de l’espatlla als que consideren inferiors. Així ho mostra aquestes frases de la cançó: “Sales a ganar, pero hoy toca perder / Vuelve ese temor a saber que tú no eres nadie”. 

El disc, previst per al 20 de setembre, segur que ens porta noves sorpreses per part d’aquest grup que està intentant obrir-se un camí dins el món de la música. 

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no me trobes escoltant música me trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Rebuig: psicodèlia bruta i extrema

Recents

Et Mire’m bé Jazzmatiks

X
X