La duna més gran d’europa

La Dune du Pilat, inclosa a la meua llista personal “llocs on tornar totes les vegades possibles”, és una impresionant duna que juga amb la impressió de viure tres paisatges diferents en un sol cop de vista. Bosc, desert i platja a gran escala. Inconscientment he lligat aquest espai únic a un dels escrits que més m’ha impactat de l’escriptor uruguaià Eduardo Galeano, El mar, i això ho fa més màgic per a mi.

La duna, la més alta d’Europa, es troba a la costa del suroest francés, a prop de La Teste de Buch, a 70 km de Bordeus. A part de la seua impressionant altura que varia entre els 80m i 110m, el cúmul de terra ocupant 2,7 km de costa i s’endinsa a més 500 metres de bosc del Parc Natural de les Landes de Gascunya.

COM ARRIBAR A LA DUNA DU PILAT

A la duna es pot arribar en cotxe, tren, bus, bicicleta o vaixell. Donat que els gps actuals no compliquen l’arribada en cotxe a cap lloc del planeta, he recopilat informació dels altres mitjans de transport obviant els tours turístics.

A l’estació de tren Saint Jean de Bordeus, es pot agafar el tren de la Línea 32 Burdeos-Arcachon i baixar a l’estació d’Arcachon.

A l’estació d’Arcachon, es pot seguir el camí agafant el Bus Baïa Línea 1 en direcció Plage de la Salie, i baixant a la parada Duna del Pilat.

Com arribar en bicicleta
Al llarg de la costa atlàntica francesa es troba la Vélodyssée, ruta ciclista que passa just a prop de la Bahía de Arcachon. Des d’Archon es pot arribar fins la duna seguint els camins indicats.

admin

admin

Melòman, cinèfil, fotògraf i esquerrà d'idees. Valencià que no entén diumenge sense paella ni estiu sense orxata. Nòmada al món i sedentari a casa. Estime tant la llar com la distància. El meu treball em permet compatibilitzar una vida inestable i deslocalitzada amb un fort vincle amb la meua terra i la seua cultura viva. Representant i roadmanager per a grups i festivals valencians.

Anteriors

S’obri el termini de presentació dels Premis Ovidi Motllor

Recents

Els Jóvens del folk

X
X