La Fúmiga genera engagement amb Plàstic Àiland

La Fúmiga no tenia pensat estrenar un altre videoclip del seu últim disc Espremedors (publicat el passat novembre de 2019), però, en la situació en què ens trobem de confinament, el grup ha decidit retar els seus oients a ajudar-los a gravar el videoclip de la cançó Plàstic Ailand, publicat el 25 de març. El co-videoclip, que és com han anomenat el projecte, ha consistit a, com ja s’ha comentat, reptar als seus seguidors per què la gent es gravara fent play-back amb la lletra original de la cançó, amb l’objectiu de generar engagement amb el seu públic, és a dir, per a interactuar amb ells. L’edició d’aquest projecte l’ha fet Icònic.

Parlant del videoclip, podem trobar gent envoltada de plàstic, altres que han recreat una illa de plàstic, altres que han creat una mena d’aquari, persones disfressades i tota mena d’excentricitats. Cal recordar que aquesta cançó és una crítica a l’ illa de plàstic del pacífic, considerada sarcàsticament la 8a meravella creada pels humans. Amb aquesta iniciativa, La Fúmiga pretén transmetre dos missatges principals: que la natura ens necessita i que, la cultura no para. Cal recalcar, sobretot, la crítica a l’ús abusiu que fem dels plàstics i les conseqüències que ocasiona tant al nostre planeta com a la nostra salut.

 

Aquest nou videoclip de La Fúmiga s’emmarca dins de la seua iniciativa Fumiga Tacasa que estan desenvolupant a les seues xarxes socials. En aquest sentit, Artur Martínez, ha explicat a culturplaza que el vide serveix com a record de què el videoclip i la cançó s’han llençat enmig d’aquesta situació de confinament. Això és per l’atur de quasi totes les fàbriques, la qual cosa ha provocat una reducció notable de la contaminació arreu del món i ens ha de fer reflexionar de la importància de cuidar el món que ens envolta.

 

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Xeic envaeix amb la seua música tots els límits del confinament

Recents

Una nova setmana de música des de casa