La Fúmiga reivindica el 14 d’Abril amb un videoclip republicà

Amb el motiu de celebrar la proclamació de la segona república espanyola, el 14 d’abril de 1931, La Fúmiga ha publicat al seu youtube el videoclip de “El Preparat”. Aquesta cançó forma part del disc Espremedors (2019) i consisteix en una crítica a la família reial borbònica, especialment crítica amb els monarques actuals. Amb aquest videoclip, el grup ha volgut mostrar una vegada més la seua postura republicana per xarxes.

El videoclip consisteix en un fotomuntatge animat dels quadres representatius dels borbons. Aquest juga amb la mescla de diferents símbols de la cultura pop com les gorres planes, les històries a l’Instagram, els diferents filtres, o el turisme, per tal de creuar dues temàtiques prèviament independents una de l’altra. Amb la fusió dels dos estils, els quadres i perfils dels antics monarques hispànics i la simbologia pop, s’aconsegueix una representació visual que fa xocar frontalment la modernitat amb les castisses imatges magnànimes de la monarquia. Tot açò, acaba interpretant-se als ulls de l’espectador com una burla enginyosa cap a l’arcaisme de la institució monàrquica en els nostres dies.

Àlex Franco

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

El Queda’t a Casa Fest continua en la seua tercera edició.

Recents

Frida torna durant el confinament amb #ConFRIDAció