La Quarta Supernena explora el “dark trap” en valencià

La Quarta Supernena és un recentíssim projecte emergent de dark trap en valencià. Pel poc que se sap, aquest va aparéixer en xarxes a principis d’agost d’enguany. Tampoc revelen massa sobre qui el forma aquest grup; en la música que han publicat fins ara,  la lletra i les veus van a càrrec d’“El net del xurro”, mentre que Jor-D apareix com l’autor de la base i la producció. Aquest duo va entrar a l’estudi de gravació a principis de setembre, i des d’aleshores, ha treballat en la seua primera maqueta amb el títol Quin turment, un treball de 5 cançons que té previst publicar-se el proper dimecres, 23 de desembre. 

El primer senzill d’aquest duo va ser Rigor mortis, publicat el passat 23 de novembre. Aquest és un tema ràpid i intens, ple de referències morboses a diferents personatges com ara Margaret Thatcher o Ian Curtis. Aquesta cançó funciona vertaderament com una carta de presentació de per al grup, on es combina una lletra amb un caràcter marcadament lúgubre (encara que amb notes d’identitat valenciana) amb la melodia inspirada en el Mater mea de Ricardo Dorado Janeiro. Aquest tema ens duu a una malenconia opressora, però a la vegada transmet l’adrenalina de viure de pressa i morir jove. 

Aquest 17 de desembre han publicat Cap de setmana a Girona, el seu segon avançament del pròxim EP. Aquesta és una cançó molt diferent de la primera que han publicat, porta una base amb baixos arrossegats i greus, acompanyats d’una melodia de piano ominosa. La lletra, mentrestant, parla d’un amor que ve a trencar la desesperació del dia a dia, possiblement de l’heroi tràgic que ja s’havia construït en Rigor mortis

Això és, per ara, tot el que podem sentir d’aquesta proposta emergent en un gènere que en l’escena valenciana quasi no s’ha treballat. La Quarta Supernena aposta per una sonoritat i temàtiques molt més dures i obscures que altres representants de la música urbana valenciana com Cactus o, fins i tot, referents catalans com Lildami. En qualsevol as aquest grup es troba en l’arrancada de la seua carrera musical i només ens queda esperar per sentir el que durà el seu primer treball complet.

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Iván Zayas, músic: “Te deseo és un disc tret de la meua pròpia mà… l’he portat tot jo”

Recents

El Diluvi, Mafalda, i Koers acomiaden l’any 2020 amb els seus 3 respectius singles

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *