Laborde: el projecte eclèctic de Míriam de Lisasinson

Laborde és el projecte musical en solitari de Míriam, cantant i guitarrista del quartet valencià Lisasinson. Per a aquesta nova direcció, l’artista ha optat, sobretot per la mescla de diferents estils i l’exploració de diferents maneres de compondre. Tant és així, que des del seu inici en 2020, Laborde ja compta amb 7 senzills llançats, 7 maneres diferents d’explorar una gamma de sons que varien des del trap fins l’hiperpop.

Aquesta mescla es pot veure ja en el seu primer tema, “Llámame”, on hi ha presents elements de lo-fi i sintetitzadors amb alguns tocs més industrials. Tot això seguint un ritme de dancehallalentit i amb unes lletres sobre el desencant amorós viscut des d’una intimitat molt quotidiana. Tanmateix, on de veres es nota aquesta faceta més hiperpop de Laborde és en single doble d'”Estoy por ti” i “No te vayas aún”, on col·labora amb CiberchicoLeftee i Rare. A banda de diferents variacions de pop, un altre gènere que ha resultat molt influents en aquest projecte és el trap. Ho veiem en cançons com “Quererte mal, que, pot ser, siga la que més vira en la direcció industrial i s’atreveix a implementar diferents sons electrònics, com per a crear un so molt més atmosfèric. I després, per descomptat, també està la versió que fa de “Nunca estoy” de C. Tangana, titulada “Mai estic”, que li dona un to molt més dreampop al tema original. Així i tot, l’ampli enfocament de Laborde tampoc deixa de costat l’estil punki-pop que ja hem pogut sentir en Lisasinson. De fet, cançons com Vampirita Flotando són les que més conserven eixe segell; encara que també introdueixen elements nous i diferenciadors, com ara els sintetitzadors i les veus distorsionades, que li donen una capa sonora més dreampop.

En general, Laborde és un projecte que una mirada més fresca a un estil que ja havíem pogut conéixer amb Lisasinson, tot i que, indubtablement, conserva eixe caràcter únic present sobretot a les lletres. Aquestes tenen sempre el punt en comú de parlar sobre els sentiments i les relacions, però no tal com estem acostumades a veure-les interpretades en la música. La perspectiva que ofereix la seua música està prou més assentada en la realitat, en temes com “Tranqui, no llores más” parla que després d’una relació la vida segueix i que deixar anar a la llarga pot ser el millor. Per aquesta classe de coses Laborde és un projecte que val la pena seguir durant aquesta eclosió de diferents projectes d’hiperpop i electrònica experimental que hem vist en l’últim temps.

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Els vostres grups favorits

Recents

La Fúmiga i Oques Grasses omplin la Plaça de Bous de València

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.