L’acampada Jove és un espai de reivindicació

L’organització del festival aposta per una nova proposta de Punts Liles

Àngela Sánchez/Tàrsila Galdón. Castelló.

L’acampada Jove, festival situat a Montblanc, Tarragona, els dies 18, 19 i 20 de juliol torna enguany carregat de reivindicacions. Aquest any el festival farà un homenatge a les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa, ja que l’organització vol crear un espai de lluita político-musical amb el feminisme com el gran representant.

Pau Morales, director del festival, ha volgut destacar que des de l’organització es fa una crida a canviar la història des de la joventut animant-los a la organització. Per això al llarg dels tres dies de festival tindrà lloc xerrades, tallers i moltes activitats més en defensa de la cultura popular i en contra de la repressió feixista. 

Aquestos tallers i xerrades destaquen també per reforçar el missatge que es vol llançar des del festival. Entre aquestos destaquen els tallers de defensa feminista contra possibles agressions masclistes, un acte polític que comptarà amb la presència del president del Parlament català, Roger Torrent, presentacions de llibres i una trobada d’organitzacions internacionals. No hi ha cap dubte del compromís per part dels organitzadors per fer del festival un espai de reflexió sobre la societat que envolta els joves i de la importància de combatre.

La música també destaca com a clau important dins les reivindicacions que es volen fer des de la organització. L’escenari estarà replet d’artistes de talla nacional i molt coneguts per les lletres reivindicatives i, la majoria d’ells, de parla catalana dividits en tres dies d’actuacions musicals. Entre aquestos grups, els més destacats i que conformen el cap de cartell són Oques Grasses, Auxili, Zoo i molts altres convidats que faran d’aquesta edició una inolvidable. 

Els punts violeta tornen a ser imprescindibles en un festival d’aquestes magnituds. Així doncs, en aquesta edició de l’any 2019, l’Acampada Jove aposta pels Punts Liles d’atenció, que es trobaran dins la zona de concerts i a les zones d’acampada. Aquestos punts d’atenció se sumaran als punts que ja es trobaven a les barres i als accessos del festival. Aquesta és una iniciativa que no figurava en l’antiga edició. 

La responsable del punt lila de l’Acampada, Emma Soler ha explicat: “Hi ha dos punts liles grans i fixes: a l’espai República i a l’espai Independència”, i ha continuat: “A més, els punts liles també estan presents a les barres de la Zona Independència, a les del Tio Canya o bé, a les zones d’accés”. Emma Soler manifesta que tota la militància del jovent republicà té “formació per respondre davant qualsevol agressió masclista o lgtbifòbica”. A més, asseguren que l’eix sobre el qual es mou aquesta edició és el de la “prevenció”. 

L’edició de l’any 2018 va reforçar la lluita contra el masclisme amb un protocol que es va fer saber a tots els acampats i acampades. Una de les novetats també va ser un protocol que es va impulsar especialment per als artistes, la qual cosa no deixa de ser important tenint en compte les nombroses agressions que s’hi han denunciat i on s’hi han vist implicats artistes de distinta índole.

Àngela Sanchez i Tàrsila Galdón

Anteriors

Siroll! – Pagesos Satànics

Recents

L’acampada Jove et fa sentir com a casa

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.