L’Any Ovidi: la iniciativa amb motiu dels 25 anys sense l’artista torna després del confinament

Després dels mesos de confinament, torna a posar-se en marxa l’Any Ovidi, la iniciativa del Col·lectiu Ovidi Montllor amb motiu dels 25 anys de la mort del cantautor. El Col·lectiu va anunciar la programació d’aquesta commemoració el passat 11 de març al Teatre Principal de València, només 3 dies abans de l’inici de l’estat d’alarma amb previsió d’organitzar diferents actes durant tot l’any, fins a l’11 de març de 2021. Així doncs, l’any d’homenatges i celebracions en memòria d’un dels majors referents de la nova cançó valenciana quasi s’ha truncat en el seu inici.

Entre altres activitats, el COM va anunciar que l’Any celebraria concerts commemoratius, exposicions i projeccions de pel·lícules en què va participar Ovidi Montllor. Tanmateix, tots aquests actes han estat suspesos per la pandèmia. Malgrat açò, sota la marca Ohvidi, durant el confinament, el Col·lectiu ha convidat una multitud d’artistes a produir versions pròpies del repertori d’Ovidi Montllor. Entre els diferents grups i artistes que han respost a la crida trobem noms com Andreu Valor, Rafa Xambó, Mireia Vives i Borja Penalba, Gem, El Diluvi o Prozak Soup. Totes aquestes covers, produïdes durant el confinament i les setmanes posteriors, es troben disponibles al canal de Youtube del Col·lectiu Ovidi Montllor.

Per ara es desconeix quines activitats es desenvoluparan amb motiu de l’Any Ovidi, ara que el confinament ha acabat. Per ara, l’únic acte baix del paraigües d’Ohvidi que continua amb la seua data de celebració original són els Premis Ovidi Montllor, que s’havien de celebrar el dia 8 de novembre a l’Alcoi natal del cantautor. La gala de lliurament del Premi d’aquest any la presentaran l’humorista i actor Xavi Castillo i la periodista Amàlia Garrigós, dues personalitats que ja han col·laborat a l’hora de mantenir la iniciativa Ohvidi durant el confinament. Ara mateix, queda per veure com afectarà la “nova normalitat” als diversos actes programats per a l’Any Ovidi.

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Posa un Porto Bello en la teua vida per alegrar-te el dia

Recents

Txarango i Wittgenstein parlen del sentit de la vida