L’electrocúmbia contra l’oblit

El grup Maluks qui va estrenar Fins l’alba aquest passat estiu, ha llançat un nou tema anomenat Contra l’oblit. Aquesta vegada en lloc de dancehall, el tema com bé s’hi apreciar i, a més, elles mateixes recalquen a la cançó, s’enmarca dins l’estil de l’electro-cúmbia.

Aquest tema tret el 20 de novembre -ahir- es tracta d’un dels seus temes més reivindicatius que compten amb un missatge polític molt clar i que es reforça amb el videoclip. La pròpia cançó, a més, segueix el fil dels altres temes mitjançant les lletres feministes que fan de pont d’unió entre el missatge que volen llençar i el propi grup Maluks. La defensa d’aquest argument es veu reflexat en la lletra de Contra l’oblit en diverses estrofes com per exemple: “Som les bruixes de la nit, som les netes que trenquem els encadenats”.

A més, apel·la directament l’oient al principi de la cançó on els reclamen pensar davant totes les possibles situacions que se’ns presenten a la nostra vida diària. No hi ha cap dubte del missatge que s’hi vol llençar i queda ben remarcat amb aquestes frases extretes de la pròpia lletra: “que arda el fascismo” o “fora feixistes dels nostres barris”. Així mateix, Maluks li fa l’ullet a Kop al videoclip on apareix una pancarta en la que posa “sols el poble salva el poble”. Per tant, i em vaig a tornar a repetir, deixa clar el seu missatge.

Per recolzar el missatge de lluita i reivindicació, s’aprecia com el videoclip, malgrat no eixir elles mateixes, han sabut reflectir perfectament aquesta reivindicació mitjançant la il·lustració de manifestants amb pancartes i altres simbolismes com un peu xafant una esvàstica. I, per acabar una dedicatòria a “les bruixes de la nit”, aviadores soviètiques que lluitaren contra el feixisme a la II Guerra Mundial i en memòria de totes les lluitadores antifeixistes. A més, d’un tros d’entrevista a Neus Català, l’única supervivent de l’estat espanyol al camp de concentració nazi de Ravensburg.

Àngela Sánchez

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Valentzia Soniua

Recents

Cadafal: una joia oblidada del folk alacantí

X
X