“Les teues ales”, la futura promesa musical d’Esther

Ha arribat el dia!!! Avui comença el viatge. ESTHER és el meu nou i primer projecte musical”, així es pronunciava Esther Querol el passat 19 de novembre en les seues xarxes, just quan arrancava el seu Verkami que tractaria de donar vida al seu primer treball musical: Les teues ales. Aquesta artista és l’última aposta del panorama musical valencià de la mà del segell Primavera d’Hivern. La campanya de micromecenatge tanca el proper 29 de desembre i ja compta amb el 95 % de les aportacions monetàries necessàries. Pel que fa a les dates, es preveu que Les teues ales s’enregistre durant el mes de desembre del 2020 i que estiga llest a partir del febrer de l’any 2021. 

La descripció del seu projecte tanca una promesa, ja que el propi Verkami ja atrapa els ulls dels, potser, futurs mecenes: “la futura gran veu femenina de la música en valencià”. Així mateix, el futur projecte d’Esther presentarà un estil que balla des del pop intimista de Kodaline o Gabrielle Aplin fins al soul de veus com Amy Winehouse o Adele. 

Però, exactament… què se sap d’Esther? La seua presentació en la pàgina principal del Verkami és quasi romàntica: una artista que regala la seua música als carrers de València. Però, del romanticisme, pareix que Esther Querol en bota cap al realisme, amb un Verkami ja quasi aconseguit, que donarà llum al seu primer treball musical i que comptarà amb l’ajuda de Primavera d’Hivern, Àlex Martínez (cantant de Tardor), Tono Hurtado (enginyer de so i baixista de Tardor) i Pau Paredes (productor de Ginebras, Jero Romero o Volver).

Així mateix, la història d’Esther amb la música naix des de molt molt menuda i després, en un concurs televisiu de la televisió pública valenciana, on va conéixer Àlex Martínez. En aquest concurs, el cantant de Tardor va descobrir la veu d’Esther i, des d’aleshores, han treballat junts en diferents ocasions, com ara en Valenta, la cançó oficial del futbol femení valencià a l’any 2019.

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge. Comunicació al Segell Primavera d'Hivern i a Metrònom. Col·laboracions vàries. Música (tot i que terriblement arrítmica) i llibres. Em solc deixar caure per ací, tant per la bona gent com per la xicoteta comunitat que hem creat.

Anteriors

Curant ferides amb Ivette Nadal i Pascal Comelade

Recents

Els grups revelació de la música en valencià segons els Premis Ovidi Montllor