L’estima i la quotidianeitat amb ‘L’Eva i la Jana’, de Ginestà

Em declare addicta a Instagram i a la Juliana Canet, youtuber catalana (i moltes coses més) que aquests últims dies ha estat obsessionada amb el videoclip de ‘l’Eva i la Jana’, de Ginestà. El videoclip i el primer senzill del seu nou disc s’ha estrenat el 23 d’abril i ha estat mesclat i masteritzat a Grabaciones Silvestre per Marc Parrot. A més a més, el tema ha estat enregistrat a La Rayuela Studio per Xavier Clop i Quique. No se sabria dir la quantitat de vegades que la Juliana ha penjat un vídeo ballant la cançó que es reflexa al videoclip. No és per a menys, el videoclip és enternidor, visibilitzador i presenta una estètica molt anys 90 que ens convida a seguir tastant-lo.

Ginestà és un duet català format pels germans Serrasolsas, Pau i Júlia. Amb un estil marcat de pop, els germans ens presenten una cançó que narra la vida conjunta de dues xiques, des que s’enamoren, fins que arriben a la vellesa. Ginestà ens agafa de la mà i ens acompanya amb les seues veus a través del viatge de la vida. Malgrat la tòpica metàfora, és totalment cert que aquesta cançó lletrada per Pau i Júlia Serrasolsas aborda el cicle d’una vida i estima, perquè com bé diu la lletra de la cançó…

I així s’han fet grans,
créixer és estimar.
I així s’han fet grans,
créixer és estimar.

Abordatge del videoclip

El videoclip d’aquest tema d’una estètica molt càlida ha estat dirigit per ara Hermo i Adrián Martos. En una primera seqüència, les dues protagonistes es troben en un bosc agafades de la mà i corrents. És l’aniversari d’una d’elles i en el clip es pot assaborir la felicitat de l’adolescència, com estimen amb intensitat, perdudes pel camp fins que cau la nit.

Aquesta seqüència dóna pas als germans, que simulen estar en un plató de televisió fent una actuació, tot dins de l’estètica que impregna el videoclip. Amb una interpretació més que envejable, els germans actuen com a interludi entre les diferents etapes de la vida d’Eva i Jana.

La seqüència que segueix als germans mostra a Eva i Jana al llit, la primera nerviosa per un examen i la Jana dormint enrere d’ella. Sense cap dubte, en cada seqüència es respira la dolçor de les escenes més quotidianes. De nou, arriben els germans com a interludi i l’etapa que els segueix és el de l’Eva embarassada en la banyera. Aquest cop, aquesta etapa es lliga amb el naixement del bebé amb un objecte: la banyera. Es mostra al bebè en la banyera mentre Eva i Jana gaudeixen de la maternitat.

Ginestà apareixen per última vegada per acomiadar el videoclip, menjats després per un fons a negre que dóna lloc als crèdits mentre el fons mostra a dos persones (suposant que representen l’Eva i la Jana) dins l’etapa de la vellesa ballant.

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

JazzWoman i Eryfukkssia publiquen Renovant la vida

Recents

Valira obrin una nova etapa amb “Supernova “

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *