Leukoners s’arrisca amb un estil poc treballat al País Valencià

Leukoners, una banda de música valenciana de folk rock que prové de la Ribera Alta, va estrenar el passat 18 de gener un nou tema anomenat Allà on el vent. Aquest grup de música valenciana ha tret un total de quatre cançons on aconsegueixen donar vida a un estil que escasseja al País Valencià: el folk rock. Així doncs, amb pocs referents valencians a les seues esquenes, Leukoners dona vida a quatre cançons que vincula eixe so alegre tacat de mitologia i màgia.

Leukoners presenta unes quatre cançons en què tant el rock com el folk tenen un protagonisme notori. En algunes cançons com ara Drowsy Maggie The Lilting Banshee Morrison’s Jig l’esperit celta impregna tota la cançó. Mentre que en altres temes com ara Jimmy el tramposo el rock guanya territori a la música celta.

El seu últim tema, Allà on el vent, es caracteritza per la millora del so del grup valencià. La veu de Jose Luis Dalmau sintonitza a la perfecció amb l’estil. La seua veu trencada contrasta amb la dolçor pròpia de la flauta. Tot l’instrumental està més aconseguit i aquest tema també presenta un videoclip, que mescla seqüències situades en una gran casa d’estil tradicional amb paisatges verges. El muntatge tracta de simular eixes terres escoceses i interminables, d’acostar la cultura i el llenguatge celta al seu públic.

La resta de les seues cançons es caracteritzen per la recerca d’eixe estil propi que ja reuneix Allà on el vent. La cançó amb un ritme celta propi és Drowsy Maggie The Lilting Banshee Morrison’s Jig, on l’instrumental es caracteritza per eixe ritme ràpid i alegre d’aquest estil.

El grup valencià està format per Jose Luis Dalmau en la veu, Paco Puig en el violí, Adolf Guerrero en la bateria, Adrià Navarro en la gaita i els whistles, Iovis Garcia en el baix elèctric i, finalment, Rafa Gil amb el buzuki. En la resta de les seues cançons hi ha certs canvis en els membres del grup. De fet, en els temes Jimmy el tramposo i Bandolera la veu principal pertany a Minerva Benedito. Per altra banda, en l’últim tema de Leukoners la veu principal és de Dalmau.

Leukoners es presenta com un grup en valencià de música rock celta de la Ribera. La seua trajectòria fins ara ha estat marcada per la recerca d’estil propi, de la capacitat per a perfeccionar la seua música. Allà on el vent pot simbolitzar eixe treball previ que ha caracteritzar a aquest nou grup de música en valencià.

 

Corregit per Maria Bodí

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

“Mendizábal”, Ada Colau i la incertesa del present

Recents

Blaumut retorna amb “0001”

X
X