L’èxit del minimalisme a “L’amor fa calor”

Lluny del que està acostumada l’escena pop de la música valenciana, amb lletres sobretot festives o reivindiques, el grup lleidatà Renaldo & Clara xoca frontalment amb aquesta estètica. El grup català porta una llarga trajectòria treballant el seu característic pop minimalista, on cada cançó descriu un sentiment, un moment o un pensament, abusant de les tornades melòdiques. La culminació d’aquesta tècnica ha acabat per crear el disc L’amor fa calor (Primavera Labels, 2020), el tercer disc de la banda. A través d’aquest han augmentat les seues visualitzacions en Spotify, i els encamina cap a un camí de consolidació d’una audiència emergent.

El disc, de nou cançons en total, descriu a través de les seues cançons situacions quotidianes, sobretot relacionades amb contemplació de l’amor jove. Per exemple tracta l’enamorament des de la perspectiva de la passió a la cançó que li dona nom al disc, L’amor fa calor, sobretot fent referència als amors d’estiu; també el tracta a No penso en res on fa èmfasi en la melancolia prèvia a l’enamorament; o també parla del desamor a Per fer-te una idea. Al mateix temps crea música de conceptes abstractes, a Història, o bé tracta l’enyorança a través de la descripció d’un instant, a La Finestra.

Al capdavall el grup presenta el seu darrer treball com un cant d’estiu a la joventut. Un cant que ha aconseguit penetrar molt bé en les audiències de l’indie pop català.


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

Batoi: una aposta de postpunk des d’Alcoi

Recents

La gran estrena de la setmana ha sigut la nova cançó de Zoo, ‘Llepolies’

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.