Lisasinson: punk-pop hedonista i conscient per a ànimes mutants

Anar-se’n de casa a fer l’imbecil, veure al o a la crush en una terrassa i pegar mitja volta i, al mateix ser conscient del món on t’ha tocat viure. Això i més és el que porta la música de Lisasinson, un quartet de punk-pop de València. El formen Miriam Ferrer (veu i guitarra), Mar Espinosa (veu i guitarra), María Martínez (bateria i cors) i Paula Barberán (baix), quatre joves que van decidir fundar un grup allà en 2018. Entre els noms que barallaven va sorgir el de Lisa, la filla mitjana de la família de dibuixos animats més popular del món. Una xiqueta reivindicativa, conscient, feminista… tot just com és aquest grup; però mal escrit, més punki. 

Per ara, Lisasinson tenen a l’esquena diversos senzills, que han arreplegat en el seu primer elapé: Perdona mamá (Elefant Records, 2021). La seua música és despreocupada,  convida a ballar i recordar nits a festivals i sales de concerts; però a la vegada conscient. Al disc et pots trobar temes com “Barakaldo”, que parla sobre anar-te’n a una altra ciutat quan et fartes de la gent que et rodeja, o també “Atasco”, una cançó sobre la violència de gènere i l’assetjament que parla sobre «aprendre a insultar» i «aguantar la mirada fins al final» «en una negra ciutat on les xiques no tornaran a ballar».

En només 3 anys, aquestes 4 valencianes han aconseguit destacar en el panorama musical, al mateix temps que han aconseguit tocar en festivals i un contracte discogràfic amb el mateix segell que edita a La Casa Azul i Axolotes Mexicanos. Queda per veure com seguiran desenvolupant el seu so; per ara, només ens queda gaudir de la «cúmbia, bafle, feminisme, purpurina, veganisme».


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Gaudir al ritme de Koers

Recents

The Tyets triomfen amb la seua nova cançó “Amics, tiets i coneguts” en la que han col·laborat Els Amics de les Arts

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc