Malifeta estrena “Xinxeta”, un insurgent tema de reggaeton amb rap

Malifeta és un duet musical que ha nascut durant aquest confinament i està format per Mireia Matoses (Pupil·les) i Arnau Giménez (Zoo). El 5 de maig es va llançar el seu primer tema anomenat Xinxeta, un tema fresc i atrevit, amb una base de reggaeton i amb les veus rapejades de Mireia i Arnau. L’estil que proposa Malifeta és un estil amb què, a poc a poc, es va experimentant més al País Valencià.  

Malifeta és una mostra més d’aquest atreviment i també, de la gran quantitat d’estils que demostra la terra valenciana. El duet musical ha estrenat també el seu primer videoclip de la cançó gravat exclusivament amb el mòbil i dins de casa. Aquesta ‘limitació’ s’intueix en les composicions visuals del videoclip, ja que solen ser primers plans, o bé, plans mitjans o plans generals. 

Amb tot, també és cert que l’edició de El Hombreviento ha tret el màxim partit al vídeo. La successió dels plans i els continus efectes de color reforcen la peça visual en el seu conjunt. El videoclip comença amb una xicoteta introducció on apareixen tant Mireia com Arnau en diferents plans sobre una base de màquina per donar lloc al logo dissenyat per Gerengo Project. 

Un cop finalitza la introducció es dóna pas a la tornada per a després, esclatar en la veu rapejada de Mireia. Una de les característiques d’aquesta cançó és (a banda de la mateixa estètica i de l’estil) el significat de la lletra, ja que Mireia i Arnau s’intercanvien els rols de gènere. Així doncs, Mireia representaria eixe discurs propi dels homes i després, Arnau, vestit amb un davantal, representa el paper de la dona. 

Aquest canvi de papers, potser, puga paréixer tòpic. Amb tot, la cançó representa tota una provocació a eixe model tradicional que segueix vigent, tot i que la societat, en principi, està molt més conscienciada. Per això, tot i que Malifeta utilitza en Xinxeta una crítica i una fórmula ja tractada, és cert que segueix resultant tota una provocació per al sistema que rodeja la llar més tradicional. 

L’edició del vídeo es pot resumir en la successió de plans dibuixats des de perspectives diferents i amb diversos efectes de color. Molts cops, la pantalla també apareix partida per mostrar-los a tots dos sobre l’enquadrament. En definitiva, Malifeta ha nascut per seguir innovant el panorama musical valencià amb noves fórmules que demostren la salut del panorama.

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

L’Espai País Valencià celebra la seua jornada cultural a través de les xarxes

Recents

Böira: un grup de post-rock amb molta creativitat

X
X