Malifeta i la llibertat individual amb “Coenta”

Malifeta estrena el seu segon tema anomenat Coenta, amb tan sols un mes de diferència respecte de l’estrena de Xinxeta, una cançó de reggaeton que ja va incendiar les xarxes pocs dies després de veure la llum. L’estil d’aquest nou tema segueix la mateixa lògica que l’anterior, amb una lletra que reivindica la llibertat individual i (ara sí) amb un videoclip gravat al carrer: senyal que, per fi, el País Valencià es troba a bon port, dins de la progressiva desescalada, i que tot comença ja, a poc a poc, a rodar. 

(Imatges realitzades per Fiona Maxence i Xavi Contell)

Coenta és un tema produït i mesclat per Atomic Studio amb lletra i música originals del duet, Malifeta. El seu primer tema era una crida a la destrucció de rols dins de la llar i, aquest cop, Coenta aposta per la pura llibertat individual, sense cap mena de lligam amb les obligacions que la pròpia societat sol imposar. Aquesta cançó representa la necessitat que cada persona siga com només ella decidisca. 

Que escolta Bad Bunny? Kortatu? Bad Gyal? Vesteix malament? Tant en fa! El que importa és la felicitat d’un mateix. Aquesta pot ser la tesi de Coenta i el significat de la seua lletra. La cançó, a més, ve acompanyada d’un videoclip dirigit i editat per El Hombre Viento. La peça audiovisual té com a protagonista l’actriu Fiona Maxence, que és qui dona vida al “jo poètic” de la cançó i representa aquest alliberament personal tan cobdiciat.

El videoclip, que dura un total de 3:30 minuts, es pot dividir en dues parts, musicalment. La primera compta amb la veu d’Arnau Giménez, com a veu principal, i la segona, amb la veu protagonista de Mireia Matoses. La tornada, al seu torn, compta amb les dues veus del duet rapejades. 

El començament de la peça s’aborda amb un primer pla que acaba amb un pla general de la protagonista per a presentar-li-la a l’oient  i espectador. Les seues postura “passota” i vestimenta ja són tota una referència al significat de la cançó. Després, els plans mostren la protagonista passejant pels carrers amb una actitud rebel i, moltes vegades, ballant sense complexos. 

Seguint, de nou, amb la línia del primer videoclip de Malifeta, Coenta també presenta plans amb una coloració diferent, que trenca amb la monotonia del vídeo i li atorga un cert dinamisme. En la tornada, els plans són més ràpids i la protagonista del vídeo també “perreja”, juntament amb els dos cantants de Malifeta. 

Aquesta coloració dels plans també s’aconsegueix quan els tres protagonistes utilitzen bengales de fum de colors, amb una evident declaració de rebel·lia. El videoclip, una vegada arriba la primera tornada, segueix en tot moment una estructura similar.

(Les imatges d’aquest article han estat realitzades per Fiona Maxence i Xavi Contell.)

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

El Feslloc i altres festivals tornen amb noves mesures de seguretat

Recents

El pop melòdic del cantautor gironí David Busquets

X
X