Nativa presenta un primer àlbum sense personalitat

Els fans del grup de música han acollit youtube amb molta il·lusió i bona crítica el nou treball dels músics

Nativa ha tret el seu primer àlbum anomenat (valga la redundancia), Nativa. El grup atorga un primer àlbum descafeïnat i sense massa personalitat, ple de cançons que podrien aprofitar-se millor. Nativa aposta per un pop reggae molt suau, que pot ser, peca de monotonia. El disc en sí tampoc és capaç de transmetre la seua història, en definitiva: Nativa ha de madurar com a grup. 

El passat divendres, el grup mantenia alertes a tots els anteriors fans de La Raíz, ja que les comparacions i el desig que Nativa ocupe el lloc buit de La Raiz són inevitables. Així doncs, el nou grup format per Adri Faus, Xavi Banyuls, Edu Soldevila, Jose Carlos García i Julio Maloa han apostat per llençar el seu nou treball. 

L’àlbum del grup ha paregut tindre bona rebuda a la plataforma de youtube, ja que aquest tipus de comentaris: “Enhorabuena NATIVA! Os habéis cascado un auténtico discazo” o bé: “Genial. Como lo esperaba. Me encanta ese toque reggae. Llegareis tan alto como querais!!!” són els que més predominen davall el video. 

No obstant això, Nativa deixa un sabor agredolç en el seu primer àlbum. El disc es queda curt i és cert que hi ha cançons bones, però no aprofitades. L’error més greu del disc és que totes les cançons parteixen de ritmes molt pareguts, la qual cosa, dóna lloc a un disc molt monòton. 

El reproductor de youtube deixa passar les cançons sense que siga capaç de distingir quina és quina. Això no significa que no hi hagin cançons bones en el disc, perquè n’hi ha, sols que les cançons podríen donar molt més de si mateixa.

Rua Na Selva és una de les cançons més potents: amb ritmes ràpids i pegalosos. Altres cançons com El Domador, No veo o Cuentan també són temes potents, però es troben a faltar tornades amb més personalitat. 

Altre aspecte de l’àlbum és que Nativa utilitza certs conceptes que després perden forma en les cançons, amb la qual cosa, es queden orfes de significat ple. El grup és capaç de donar molt més de si, ja que compta amb bons professionals dins el món de la música. Però sense cap dubte, els queda madurar i rodar molt més per tal de poder oferir treballs amb més història, personalitat i, en definitiva, força. 

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Epicentre: “Ens emportem l’experiència de compartir moments enriquidors amb gent tant dalt com baix de l’escenari”

Recents

Foscor – “Els sepulcres blancs”

Primer aniversari Sons de Xaloc: publiquem el millor d'aquest any. Enllaç

X
X