Novembre Elèctric continua amb l’estrena de ‘Memento’

El valencià Yeray Calvo i els madrilenys Rodrigo Domínguez i Sergio León van decidir formar Novembre Elèctric en 2014, quan van llançar el seu primer treball anomenat Intacte (2014). Més tard, s’hi van unir Bert Posada, Adrián Diaz-Caneja i Diana Erenas. Actualment, el grup ha publicat un total de quatre discs d’estudi, l’últim dels quals ha estat presentat aquest mateix any: Memento (2021).

Memento (2021) és el fruit de més de dos anys de feina. Un projecte que va començar abans que arribara la pandèmia a les nostres vides i que hui ja és una realitat. Fins al moment s’han donat a conéixer tres de les nou cançons que formaran aquest nou disc de Novembre Elèctric: “La Sed“, “Boira” i “Memento”. A més, es podrà aconseguir una edició física artesanal de l’àlbum obra de Noemí Larred, qui va guanyar el premi Carles Santos en la categoria de Disseny pel seu treball en Quart Minvant (2018), l’anterior disc de la banda.

Imatge extreta de la pàgina web de Novembre Elèctric

Els temes que formen part de Memento (2021) tracten qüestions com la fragilitat, l’honestedat, la ruptura i les ganes de viure d’una manera intensa. A més, són lletres que parlen sobre l’amor a partir de molts punts de vista, des de l’amor romàntic tal com es coneix a, per exemple, el poliamor. La cançó que explica tot aquest assumpte s’anomena “El Funeral”, en la qual s’entén la ironia i el sentit de l’humor en el títol.

Ewa” és una altra de les composicions d’aquest últim disc de Novembre Elèctric. En aquesta cançó es reivindica un despertar metafòric, utilitzant per a fer-ho l’exemple d’Ewa, una jove refugiada que va ser fotografiada en una imatge que va estar nominada als WorldPress Photo en 2020. Així, s’explica la síndrome de resignació que senten els xiquets refugiats, ja que s’endinsen en una espècie de coma després de la guerra pels traumes que han viscut.

Imatge extreta de la pàgina web de Novembre Elèctric

Un dels missatges més importants del disc està íntegrament relacionat amb la pel·lícula Memento de Christopher Nolan. Ambdues obres tracten sobre la veritat que interessa a cada persona. És a dir, cal saber que és essencial el relat vital que cada u construeix arran les seues experiències personals. Així, cadascú forma aquest relat depenent dels interessos propis, ja que ningú serà el personatge roí de la seua pròpia història.

L’últim disc de Novembre Elèctric es podrà adquirir de forma física. Aquesta edició és la pedra angular del projecte del grup, perquè es tracta d’una versió artesanal realitzada per Noemi Larred com ja és costum en els àlbums de la banda. Així, s’ha creat una campanya de mecenatge amb la qual els seguidors podran aconseguir el disc. Només podran obtenir-lo mitjançant aquesta pre-venta.

Imatge extreta de la web oficial de Novembre elèctric

Així, la banda ha creat cinc paquets en els quals hi ha fins i tot entrades per a concerts, samarretes, bosses o el sorteig d’una guitarra de Novembre, a més del disc signat. En aquest projecte Novembre Elèctric ha decidit que els seus seguidors forment part i per això també s’ha posat en marxa la comunitat Memento, que ajudarà a reforçar el sentiment per aquest grup.

Imatge extreta de la pàgina web de Novembre Elèctric

Novembre Elèctric ha guanyat dos premis Ovidi Montllor a millor disc pop i dos premis Carles Santos a millor disc de pop i disseny. Memento (2021) serà presentat en Madrid i en València el 26 i 27 de febrer de 2022, de manera que seran els concerts que continuaran amb la gira que es va començar en l’última edició del Festival de les Arts de València de 2020.

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Les Normes de Castelló: una trobada amb sabor d’esperança entre les dents

Recents

La Model: l’amor per fases

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.