Ovidi4: cultura, homenatge i memòria

Cultura. Homenatge i memòria. Ovidi4 està format per Mireia Vives, Borja Penalba, David Caño i David Fernández, una unió poètica i musical que es cristal·litza per tal d’homenatjar al cantautor alcoià, Ovidi Montllor. Així doncs, tenint en compte aquesta premissa, el passat 19 de març aquesta agrupació musical va estrenar “Un sofà a la platja d’en Goixa”, que suposa el primer single d’avançament amb videoclip del seu proper treball, L’Ovidi se’n va a la Beckett.

Amb tot, aquesta estrena no és només tot el que pot oferir Ovidi4, ja que el proper 16 d’abril sortirà a la venda el llibre-disc L’Ovidi se’n va a la Beckett, coeditat per Sembra Llibres i Propaganda pel fet!. El 24, per altra banda, tindrà lloc la presentació del llibre disc, que es convertirà en un nou espectacle i en l’inici d’una gira al Festival Strenes de Girona amb la companyia de Toti Soler.

Aquesta gira també passarà per Barcelona amb ‘Ovidi15M’, per commemorar el desé aniversari de la revolta dels indignats. A partir d’aquest moment, el grup es recorrerà el territori que conformen els Països Catalans a partir de l’estiu. La primera cita serà a Manacor el 19 de juny.

L’Ovidi se’n va a la Beckett està configurat per 21 cançons i serà un recull del directe enregistrat a la sala Beckett de Barcelona, en la cloenda de la gira Cuidem-nos, i a més, també presentarà tres versions inèdites enregistrades el novembre passat amb el guitarrista Toti Soler. El llibre-disc mostra 79 dels 210 minuts que va durar el concert, i aquest cop, la música va acompanyada de lletres i textos de Jana Montllor, Marina Garcés i Jordi Cuixart, entre d’altres.

I ara, el videoclip i la cançó

“Un sofà a la platja d’en Goixa” no deixa de ser l’enregistrament d’un directe, el de la sala Beckett de Barcelona el juny de 2019. Amb tot, si el clip ja genera sentiment i intimitat, actualment, en 2021, encara més. Al cap i a la fi… ¿Qui no visiona una vegada rere altra els concerts del 2019, quan tot el món podia assistir a concerts sense grans problemes?

El clip d’aquest avançament està gravat amb cura i amb dolçor, jugant amb eixa sonoritat i intimitat que només poden donar les sales o els auditoris. A sobres, l’escenografia d’aleshores va estar molt ben encertada amb eixe sofà de Feliu Ventura. Perquè, aquest tema combina “Història d’un sofà”, de Ventura, amb un poema de David Caño “Des de la platja d’En Goixa”, premiat als Jocs Florals de Barcelona el 2019. Un dels forts del directe és la combinació de la poesia i de la música, aconseguint un efecte sonor meravellós, que conjuga dignitat, història i cultura.

Una mica dels inicis…

En un article de l’Enderrock publicat fa ben poc, David Fernández explicava que Feliu Ventura va motivar la formació d’aquest grup. Concretament, l’any 2015 Feliu Ventura va animar Fernández, Caño i Penalba a formar Ovidi3, que en principi havia de durar “només un concert”. Un any i mig després, es va unir Mireia Vives i, per tant, el nom va evolucionar a Ovidi4. Així doncs, entre casualitats, cultura, homenatges i història, Ovidi4 està a punt d’alliberar el seu primer treball, L’Ovidi se’n va a la Beckett.

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Tàrsila Galdón

Tàrsila Galdón

Periodista en procés de constant aprenentatge, amb ganes de contar històries que siguen capaces de desestabilitzar imperis sencers. Ací em trobe també, escrivint sobre música valenciana: un món que a poc a poc, em sedueix cada cop més. Encara que us he de confessar que el meu gran amor acadèmic és, per ara, la comunicació política.

Anteriors

Gener anuncia la seua aturada definitiva

Recents

R&B en català amb Segonamà

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc