paunezz: lletres senzilles i tristes, tacades de melancolia dolça

paunezz, amb minúscula inicial, és el projecte musical de Carles Pauné, un jove de 23 anys d’Igualada. Així, paunezz naix en gener de 2020 amb un senzill anomenat Hivern, que més tard formarà part del seu primer EP, anomenat EP#1. Aquest es publica un any després del senzill, el gener del 2021. La majoria de les cançons han estat composades, produïdes i enregistrades durant tot el confinament.

Les lletres de paunezz descriuen, des de la perspectiva postadolescent, temes com l’amor, la solitud, fer-se gran, la salut mental o la quotidianitat més absurda. Les lletres són més aviat tristes, fet que l’artista no vol que s’identifique amb una connotació negativa, ja que segons ell, trist no vol dir dolent.

Foto: Sebastian Gerecz

Les composicions de paunezz són una mescla entre el pop d’autor i l’electrònica, però també amb influències de l’indie i del folk actual. EP#1 compta amb cinc cançons, totes amb unes lletres senzilles i directes que transmeten molta tendresa. El projecte està format per Carles Pauné, però també compta amb Jan Aygua, el productor musical de paunezz.

Encara no han passat dos mesos de la publicació de l’EP, però paunezz ja té més de 4300 oients mensuals al Spotify. Les cançons més escoltades segons aquesta plataforma són Tan Lluny, Tan a Prop, amb 8600 reproduccions, Hivern (4600) i Estiu Blau (4100).


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Rap combatiu des de la Marina: Amarg Pinet

Recents

Maria Arnal i Marcel Bagés estrenen ‘Clamor’, el seu segon disc

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.