Prozak Soup homenatgen a Ovidi Montllor amb la seua versió de “L’escola de Ribera”

Els saforencs Prozak Soup tornen del confinament amb una cover de la cançó d’Ovidi Montllor, L’escola de Ribera. Aquest tema, produït durant els mesos de confinament, és l’aportació que fa el grup a la iniciativa “Any Ovidi Montllor”, amb motiu del 25 aniversari de la mort de l’artista. Aquesta cançó, junt amb moltes altres, forma part de la marca Ohvidi, per a la qual el Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) ha convidat diversos grups i artistes de l’escena musical valenciana a produir versions pròpies del repertori del cantautor alcoià.

L’escola de Ribera, de Prozak Soup, cavia les guitarres acústiques i la corda fregada de l’original per l’electrocore maximalista i saturat que tant els caracteritza. D’aquesta manera, el que ens ofereixen és una cançó d’Ovidi Montllor amb un estil que molt pocs s’esperaven. Així i tot, els sons electrònics no arriben a eclipsar la lletra, una de les coses que fa la que la música d’Ovidi siga un vertader llegat cultural. Així és que Prozak Soup composa el que és, pràcticament, un tema propi, però conservant-ne la identitat i la memòria, del seu autor original. Actualment, aquesta cançó –juntament amb d’altres versions d’Ovidi Montllor composades per artistes com Andreu Valor, Cesk Freixas o El Diluvi– es troba disponible al canal de Youtube de COM.

 

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

31 FAM publica “Un Plan B”

Recents

Posa un Porto Bello en la teua vida per alegrar-te el dia