Qui no somia amb Nico Roig?

I que si vius en el present

o estàs sempre empanat, pensant

en el que estaràs fent

d’aquí cinc o deu anys.

I què és una cançó que es troba dins del disc Yo siempre sueño que sí (2020) del cantautor i music català Nico Roig. Per ara, aquest és el quart i l’últim àlbum del barceloní. Amb aquesta composició, el cantant va estar nominat al premi Cerverí 2020 a la millor lletra de cançó editada en català.

Nico Roig va estudiar jazz i composició. Durant la seua trajectòria musical ha col·laborat com a guitarrista amb diversos músics a Catalunya, com poden ser Pau Vallvé o María Coma. A més, ha treballat amb diversos grups a Brussel·les.

Amb el disc Tonada del genoma humà (2011), va començar la seua carrera en solitari. Aquest àlbum ha estat acompanyat de Les dones macabres (2013), Vol. 71 (2016) i, per últim, Yo siempre sueño que sí (2020).

El darrer àlbum del cantautor barceloní és un disc “binaural”, és a dir, quan s’escolta amb auriculars es poden percebre els sons com si la cançó estiguera sonant al voltant. Així, en els concerts de Nico Roig, els espectadors poden gaudir d’aquesta experiència amb auriculars.

Nico Roig compta amb més de 2000 oients mensuals al Spotify. La seua cançó més reconeguda, segons aquesta plataforma, és Yo Siempre sueño que sí amb 37000 reproduccions, seguida de Érase una vez el suelo (18000), Suc de síndria (17000) i I què (12000). Cal dir que, encara que en el repertori de Nico Roig hi haja cançons en castellà, la gran majoria de les seues peces són en català.

Per últim, cal destacar l’última novetat del cantautor. Ha realitzat unes home sessions amb Alice Brazzit, que han estat publicades al seu canal de YouTube durant les darreres setmanes. Les cançons que trobem en aquest treball són: Camino, Tocadiscos, GPS i Patufet. Excepte la segona cançó, que pertany al disc Les dones macabres, la resta les trobem dins de l’àlbum Vol. 71.

 

Article corregit per Joaquim Cano
De La Nucia (Marina Baixa), graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Especialitzat en estudis literaris i treball de corpus lingüístics. Professor de trinxera al Baix Segura. Prop del tsundoku. Poliamorós amb la música, format a escola i carrer. Integrant del programa La Xarradeta. Obsessiu i, de vegades, versut.

Article escrit per:

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

A Alacant el Gel també crema

Recents

El llegat del flamenc, un gènere que perviu