R&B en català amb Segonamà

Segonamà naix en Tarragona i actualment compta amb nou integrants: Òscar Ruiz, Oriol Morell, Ignasi Mir, Albert Descarrega, Efrem del Valle, Lluís Comlomés, Manel Sabaté, Adrià Pardo i Joel Llauradó. En 2013 publiquen la seua primera maqueta homònima: Segonamà (2013), formada per cinc cançons.

El grup descriu el seu estil de música com R&B en català. En 2016 van publicar el seu primer àlbum anomenat Endinsa’t, que compta amb dotze lletres. Més tard, van treure el segon: Respira (2018).

Imatge extreta de les xarxes socials oficials de Segonamà

En 2020 la banda va publicar el seu primer senzill amb la discogràfica Música Global, fins aleshores tots els seus projectes eren autoeditats. Aquest es va anomenar La ubicació i alhora forma part del seu últim àlbum: Erial (2020).

Erial està marcat pel R&B americà i britànic. Amb el projecte, el grup proposa un canvi d’estil en l’estètica visual amb la confecció de l’equip creatiu que encapçala el dissenyador gràfic Max Gener. Erial fa referència a un territori on és difícil trobar espècies peculiars, i Segonamà seria aquesta de diferent i innovadora.

La banda compta amb 6100 oients mensuals al Spotify. Les seues cançons més escoltades segons aquesta plataforma són “Crida”, amb quasi mig milió de reproduccions, “Desplega la vela” (80000), “Una llàgrima” (48000) i “aquelles tardes” (34000).

Article corregit per Víctor Gil.
Guisant Filologia Catalana, alhora que fregisc art, música i diversos coneixements. Aquesta és la raó de ser ací, corregint o escrivint. Tres coses que m’encanten són: les rebequetes, l’esquirolet d’Ice Age i el palo santo. Tant de bo Aretha Franklin haguera cantat en valencià, per a escriure-li un article de vint fulles i quedar-me més ample que llarg.

Article escrit per:

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

Ovidi4: cultura, homenatge i memòria

Recents

b1n0 tornen a col·laborar amb El Petit de Cal Eril en “DAUS”

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.