[Repàs d’actualitat] Buhos publica el seu nové disc “El dia de la victòria”

Buhos va publicar aquest dijous el seu nou disc, El dia de la victòria (Música Global). L’elapé, de catorze talls, ha sigut produït per David Rosell i enregistrat als estudis de Can Pardaler (Artés). El dia de la victòria compta amb col·laboracions de Miki Núñez, Suu, Lildami, Jazzwoman i Stay Homas. Aquest llançament és el nové àlbum del grup de Calafell, després de Natura salvatge (Música Global, 2014), Lluna plena (Música Global, 2016) i La gran vida (Música Global, 2018).

Rudymentari ha publicat aquest dissabte Contracorrent (Guspira Records), el seu primer disc. A l’àlbum s’inclouen els seus darrers senzills d’avançament Gent de foc, Sense arrels i Ai Muare (Guspira Records). En Contracorrent, dividit en nou talls, l’artista menorquí col·labora amb referents del reggae en català com Adala.

Smoking Souls va publicar aquest divendres Opac (Propaganda pel Fet!), un EP que compta amb remescles del seu darrer disc Translúcid (Propaganda pel Fet!, 2019). A l’àlbum podem trobar versions de Conclusió fatal, La trinxera, Volves de neu, Metralleta i café i Adéu realitzades per Plan B, Lo Puto Cat, LeyDJ, Pasqu i Biano.

The Tyets va publicar aquest dijous Txarango al Canet Rock (Luup Records), el seu segon senzill d’avançament del seu primer disc El pipeig (Luup Records) que es publicarà el proper divendres. Aquest tema, en col·laboració amb La Fúmiga, serà la cançó inicial del seu elapé, que compta amb un total de nou talls.

Stay Homas ha anunciat el llançament del seu primer disc de llarga durada. Aquest s’anomenarà Agua i serà publicat el divendres onze de desembre. L’àlbum, de manera similar a les seues darreres publicacions, serà suportat per Sony Music. Fins ara, Stay Homas havia publicat la mixtape Desconfination (Sony Music, 2020), amb les seues cançons més valorades dels seus llançaments durant el confinament. A més, el grup barceloní va publicar aquest dijous Por el camino, un senzill que forma part de la banda sonora de Mamá o papá (Dani de la Orden, 2020).

Ciudad Jara va publicar aquest dimecres la seua versió de Si se calla el cantor (El último pasillo) de Horacio Guarany. En aquesta interpretació, s’han sumat més de quinze artistes de tot l’Estat espanyol per reivindicar la defensa d’una cultura segura. Entre les col·laboracions en el tema podem trobar Zoo, Rayden o Amaral.

El proper divendres es publicarà Nada (Universal Music), el primer EP de Samantha. El disc, de huit cançons, comptarà amb els seus senzills Quiero que vuelvas i Espere que tornes (la versió en valencià del seu primer llançament).

Esdeveniments

La propera setmana es realitza l’edició del 2020 del festival Trovam. Dijous hi haurà actuacions d’Anna Andreu, David Pastor Quartet, Blackfang, Badlands i Pleasant Dreams. D’una altra banda, Gem, Vienna, Escuchando Elefantes, Futuro Terror, Xavier de Bétera, Meritxell Nedderman, Maria Arnal i Marcel Bagés, Tardor i Loretta’s seran els encarregats de posar música als escenaris de Castelló al divendres.

Finalment, dissabte podrem assistir a les actuacions de ELVISent i Jornalers, Solà & Estrella, Le Nais, Nuc, Maria Jaume, Funkiwis, Kings of the beach, Bigott, Cactus, Montefuji, The Black Beat, Lèpoka, Ovidi 25, Ciudad Jara, Le Parody i Zetak.

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc

Anteriors

La meravellosa energia de Power Burkas

Recents

Smoking Souls s’emporten 3 de 6 nominacions als Premis Ovidi