Red Soil: melodeath vila-realenc de categoria internacional

Red Soil és un grup de death-metal melòdic procedent de Vila-real. El formen els guitarristes Aitor Yerbes i Fabio Doppioni, el bateria Sergio Tierraseca, el vocalista Néstor Balaguer i el baixista Mike Skullbass; un conjunt d’instruments clàssics per al heavy-metal amb els que ells, tanmateix, canalitzen influències més modernes, entre les quals destaquen «el metalcore, nu-metal, música electrònica o bandes sonores orquestrals», a la vegada que també beuen de la música de bandes ben establides en el gènere com In Flames, Rise to Fall, Parkway Drive i As I Lay Dying.

El grup porta en actiu des del 2016, l’any en què publiquen el seu debut, Origin fall chaos (autoeditat, 2016), un EP de 6 temes produïts per Ruk Nebur (guitarrista de Killus). Així i tot, la irrupció de Red Soil en l’escena metal espanyola i internacional no va arribar fins que estrenaren el seu segon treball Nemesis (autoeditat, 2018). En aquest disc ja en format d’elapé, Ruk tornava a estar a càrrec de la gravació –a més de col·laborar en Chaos, la primera cançó de l’àlbum– mentre que la masterització venia de la mà d’Alex Cappa. L’èxit internacional de la música d’aquests vila-realencs, a banda de les lletres anglòfones, ve gràcies a haver desenvolupat un so que els ha alineat amb pesos pesants de l’escena internacional com Dark Tranquility, per a qui van fer de teloners en una gira europea. La seua visibilitat també els ha assegurat la plaça en festivals internacionals, com, per exemple el Goathell a Croacia.

El 2020 ha sigut un any extremadament complicat per al sector musical, però això no ha impedit que Red Soil hagen pogut fer progressos en la seua carrera. L’any passat van signar un acord amb On Fire Records –que també treballa amb altres exponents del metal valencià, com Lépoka o Noctem– per produir el seu tercer disc; del que, per ara, ja han estrenat 3 senzills. Aquests Engraved (amb Hugo Markaida de Rise to Fall), Divide and Destroy (amb un vídeo protagonitzat per Jaume, bateria de Lépoka) i Energy rush. Aquest últim és el single més recent i el seu videoclip compta amb les aparicions de diversos amics del grup, com Dani Nogués de Lépoka, Javi Ssagitar de Killus o Estefania Aledo de Mind Driller.

Red Soil han aconseguit crear un estil de metal modern i, a la vegada, han sigut capaç de demostrar el seu valor en escenaris internacionals on s’han guanyat el reconeixement. Els últims temes que han publicat indiquen que continuen la seua etapa de creixement i desenvolupen un so cada vegada més depurat i definit.


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Rumb a la felicitat amb Bricks The Yet

Recents

Rap combatiu des de la Marina: Amarg Pinet

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.