Redcore: un projecte de post-metal valencià

Redcore és un projecte de metalcore i post-metal sorgit a principis d’aquest any, de la mà del guitarrista i compositor valencià Bruno Martínez. Va sorgir en febrer de 2020, quan baix el nom de Redcore va publicar Hasta el amanecer (Scram Producciones, 2020), el primer senzill del projecte amb la col·laboració de Marcos de la Torre (Mafalda). Aquest pertanyia a Catarsis (Scram Producciones, 2020), el seu primer EP; un treball amb diverses col·laboracions de l’escena hardcore i rap valenciana publicat en abril. L’últim treball de Martínez amb aquest projecte ha sigut Com ahir (Scram Producciones, 2020), el seu primer tema en valencià, amb la veu de Joan Palomares (Prozak Soup).

Portada de “Catàrsis” (Scram Producciones, 2020)

Catarsis és un EP de 17 minuts i consta de 5 cançons autoeditades per Martínez i compta amb la participació d’Òscar Roig (The Dance Crashers). El disc obri amb una intro d’estil trapstep, produïda per Axel Ki, i, en breu, es trasllada a Hasta el amanecer, on ja arribem a sentir els primers solos de guitarra del treball. Després arriba Sin miedo, un tema ràpid i abrasiu, que combina el doble bombo i gemecs aguts de la guitarra; tot lligat amb la veu raspada de J. Salem, que remata aquesta peça de rap-metal amb els seus versos. El quarta composició es l’instrumental Catarsis, aquest no compta amb cap col·laboració per a les veus, doncs deixa fluir a la propia composició musical, que recorda més al heavy classic pels seus ritmes. Finalment arribem a Soñando otra vez, el que, pot ser, és el tema més diferent de l’EP. En aquest participen Samuel Son i Robert Cerdán de Novus Ordo, respectivament, en el baix i la veu. Aquesta cançó és molt més lenta i combina puntejos melòdics de guitarra amb acords distorsionats, que, a la seua vegada, es solapen amb bramits i tornades desesperades.

Així doncs, Redcore ha iniciat el seu viatge en una época bastant adversa per a la música, però s’ha sabut mantenir a flot inclús durant la pandèmia. Com ahir, el seu últim llançament, que data de juliol d’aquest any. Aleshores, només queda esperar per veure quins seran els pròxims moviments del projecte pel que fa a publicar noves col·laboracions i peces musicals.

Vlad Hostyuk

Vlad Hostyuk

Estic en aquest mitjà per a contar tot el que a mi mateixa m’agradaria que em contaren sobre el mon de la música en valencià. Em flipen tres coses: el heavy metal, els videojocs i contar històries. Aquesta última, et garantitze que la trobaràs ací. Escric per a trobar la la veritat que s’amaga darrere d’una realitat cada vegada mes complexa. Busca’m a @LVgVber a Twitter i si vols saber el que escolte de normal ho pots trobar ací: https://open.spotify.com/playlist/1MyvVu9WqMY2C0rxRIZkco

Anteriors

Pop metafísic amb el Petit de Cal Eril

Recents

Què en farem de la música tradicional en ple 2020?

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc