[Repàs d’actualitat] Ciudad Jara aconsegueix tres nominacions als Premis Carles Santos

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, va anunciar aquest dijous les nominacions dels III Premis Carles Santos de la Música Valenciana a la Fira Trovam. El grup amb més nominacions és Ciudad Jara, present a les categories de Millor disc de rock ―per Donde nace el infarto (El Último Pasillo, 2020)―, Millor disseny ―per al dissenyador Gerengo― i Millor cançó ―per Bailé―.

Els altres grups amb més nominacions són Badlands ―Millor disc de rock i Millor cançó―, Andreu Valor ―Millor disc d’autor i Millor gira―, Jazzwoman ―Millor disc de música urbana i Millor cançó―, Johnny B. Zero ―Millor disc de rock i Millor cançó― i El Diluvi ―Millor gira i Millor Videoclip―; tots presents a dues categories. La cerimònia d’entrega dels guardons tindrà lloc el 9 de desembre al Teatre Principal d’Alacant.

Publicacions

El grup de música urbana de Mataró, The Tyets, va publicar aquest divendres el seu primer àlbum de llarga duració: El pipeig (Luup Records, 2020). El pipeig és un elapé de nou talls en el que estan presents el trap i el reggaeton característics del grup. Fins el moment, a banda d’un bon grapat de senzills ―entre els que podem trobar Menorca, una de les nostres seleccionades com Cançons de l’estiu 2020―, la formació de Mataró ha publicat Trapeton (Autoedició), un EP amb el que es van donar a conéixer al 2018.

Samantha, l’artista de Beniarrés, va publicar aquest divendres el seu primer EP Nada (Universal Music). A l’àlbum, dividit en huit cançons, estan presents els seus senzills Quiero que vuelvasEspere que tornes ―la versió en valencià del primer llançament de promoció del disc―. A més, per acompanyar la sortida de Nada ha publicat a Youtube un videoclip de No pasa nada, la cançó de cloenda de l’EP.

Pel que fa als senzills, La Fúmiga va publicar aquests dimarts el videoclip Cap. 2: Havia de passar, el segon tema del seu EP Pròxima parada (Halley Records, 2020). En aquest senzill, La Fúmiga compta amb la col·laboració de The Tyets; així com van col·laborar amb Smoking Souls al Cap. 1: Fanàtics de la serendipitat i Maluks al Cap. 3: L’aposta.

Andreu Valor va estrenar aquest dimarts La ciutat. Segons expressa el cantautor de Concentaina al seu Facebook, aquest senzill no va en la línia del seu darrer disc Insurrecte (Bureo Músiques, 2020), sinó que és la cançó que li ha sortit en aquests moments. «Amb concerts ajornats ajuda molt crear i desconnectar d’una realitat com aquesta», afirma al post.

El proper divendres, Vienna publicarà el seu nou senzill No és tant això (La Cupula Music). Durant aquest any hem gaudit del primer disc del duo Hem trobat un pis per a llogar (La Cupula Music), així com dels seus senzills Per uns quants dòlars de més i Alacant o el pop d’aquí.

L’últim concert?

Un gran nombre de sales de concerts de tot l’Estat espanyol s’uneixen a la iniciativa «L’últim concert?», que consisteix en realitzar actuacions en streaming el proper dimecres 18 a les 20:00 hores per reivindicar la difícil supervivència del sector a causa de la Covid-19. La cancel·lació de concerts i les restriccions a la cultura han portat al tancament de moltes sales, pel que la propera iniciativa podria tractar-se, efectivament, de l’última actuació abans del seu tancament. Razzmatazz, Apolo, Luz de Gas o Sidecar han anunciat que s’han unit a la campanya, així com diversos artistes com Núria Graham, Monica Green, Mishima, Lucrecia, Ferran Palau, Suu, Pau Vallvé o Amaia.

Premis Ovidi 2020

Smoking Souls es van convertir en els grans guanyadors de l’edició 2020 dels Premis Ovidi a causa de què es van emportar guardons a tres categories: Millor disc de rock ―per Translúcid (Propaganda pel Fet!, 2019)―, Millors arranjaments i/o producció i Millor disseny ―per a la dissenyadora Helga Pérez―. Per altra banda, Tenda va ser reconegut amb el premi a Millor disc de grup revelació amb el seu àlbum homònim. També es van emportar premi La Fúmiga ―Millor disc de mestissatge per Espremedors (Halley Supernova, 2019)―, Marala ―Millor disc de folk per A trenc d’alba (U98 Music, 2020)― o Mireia Vives i Borja Penalba ―Millor disc de cançó per Cançons de fer camí (Bureo Músiques, 2019).

Sons de Xaloc

Anteriors

On comença Gessamí

Recents

Borx inicia la seua carrera musical amb “Dona’m”

Sons de Xaloc

Sons de Xaloc