[Repàs d’actualitat] Els premis Ovidi es lliuraran a Alcoi el 8 de novembre

El 8 de novembre tindrà lloc l’entrega dels premis Ovidi

Alcoi, el poble d’Ovidi, és l’escollit en la XV edició dels Premis el diumenge 8 de novembre. En l’acte es lliuraran els premis de les dotze categories: millor disc de cançó, millor disc de folk, millor disc de hip-hop i electrònica, millor disc de mestissatge, millor disc de pop, millor disc de rock, millor disc de grup revelació, millor producció i/o arranjaments, millor cançó, millor lletra, millor disseny i millor videoclip. A més, comptarà amb dues categories noves d’aquesta edició, extraordinàries: premi a millor cançó sobre la pandèmia i el premi a la millor cançó d’una cançó d’Ovidi Montllor presentada a la campanya #OhVidi.

Pel que fa a la categoria de millor disc de grup revelació trobem a l’agrupació Tenda (a la que Sons de Xaloc va fer una entrevista) pel seu disc que porta el nom del grup (Autoedició, 2019); Christian Penalba amb el disc Canvis (Temps Record, 2020); Nereu i les Bèsties Marines amb el disc La remor de les onades (Autoedició, 2020) i, finalment, Rebeca Mut amb el disc Dones Salvatges (Picap, 2020).

Askama estrena Nihilisme 

El grup bellreguardí va estrenar el passat 29 d’octubre Nihilisme en una estrena en directe a YouTube. Sons de Xaloc acudirà a aquesta cita i, el dijous que ve us portarem un article. Així que estigueu atentes!

Valira estrena Luz Errante 

El passat 30 d’octubre el grup ha estrenat Luz Errante, el primer single amb videoclip del seu segon treball que veurà la llum el 2021.

Gemma Humet estrena Màtria

Com ja es va avançar ací a Sons de Xaloc, la cantautora Gemma Humet va estrenar el passat 30 d’octubre un nou àlbum, Màtria (Satélite K, 2020). Gemma associa a Màtria les paraules dona, mare, terra, casa i refugi molt presents a aquest nou treball en què es fa un viatge poètic a través d’escriptores com Maria Mercè Marçal, entre d’altres, mesclant-se amb lletres pròpies reivindicatives. Ací us deixem un tast de què és la mescla del jazz amb el piano i la música electrònica.

Buhos anuncia data de sortida del disc

Els catalans han anunciat que el proper 6 de novembre sortirà el seu pròxim treball. A més, a l’Instagram han anunciat que hi haurà col·laboració amb els Stay Homas.

Esdeveniments:

  • La cantautora Laura Díaz actuarà el  7 de novembre a les 12:30 a Sant Joan d’Alacant

  • Els premis Ovidi es lliuraran el 8 de novembre Alcoi 

  • Trovam! tindrà lloc de l’11 al 14 de novembre a Castelló de la Plana

  • El grup musical Tenda actuarà el 28 de novembreLa marina de València 

 

 

  • El Circuit Sonora tindrà lloc entre el 25 d’octubre i el pròxim març de 2021 al llarg de tot el territori valencià. Podeu reservar la invitació a qualsevol dels concerts al seu web! Ací vos deixem el cartell amb els artistes que hi participen.


Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Àngela Sánchez

Periodista en procés i amant les històries que et deixen bon sabor de boca. Si no em trobes escoltant música em trobaràs mirant Instagram o Twitter. Escolte música del rollo i reaggueton a parts iguals. Si vols saber més sobre els meus estils preferits: https://open.spotify.com/playlist/45eMWba1oEGnAJQtOOQfPh

Anteriors

Què en farem de la música tradicional en ple 2020?

Recents

La revitalització del reggae a través d’Adala