[Repàs d’actualitat] Es manté el Trovam, ixen diversos videoclips, i alguns concerts s’han hagut de cancel·lar pel coronavirus

Aquesta penúltima setmana de juliol ha estat carregada d’actualitat, ja que amb l’arribada de l’agost a dos tirs de pedra, els grups han començat a publicar cançons i alguns han hagut d’adaptar els seus bolos a l’actualitat sanitària. Així, se’ns ha quedat una jornada plena de bones noves, i amb alguna cancelació de concert.

Primerament va començar la setmana amb la publicació de “Coronaciao”, d’Arc de Triomf, amb col·laboració amb Xeic. Amb la base del bella ciao, i amb la promoció de la plataforma d’Òmnium Cultural, publicaren una cançó del tot reivindicativa tot coincidint amb els escàndols econòmics del Rey Emèrit d’Espanya.

Dos dies després coneixerem que Cactus prepara una sèrie de noves cançons que començaran a publicar-se al seu youtube a partir del pròxim dimarts 28. A més a més, es va conèixer en aquell moment que Els Amics de les Arts preparaven el llançament del seu pròxim disc per al 18 d’agost, i que tenen la idea de presentar-lo previsiblement el pròxim 25 de setembre al Teatre Kursaal. Aquest mateix dia es va publicar també la nova cançó de Guillem Soler, “Lluny d’aquí”, una cançó d’estil country al més pur estil americà.

Al dia següent l’actualitat va esclatar de colp i volta. Per ordre de rellevància destaquem la confirmació del Trovam per als dies que van de l’11 al 14 de setembre, que segons l’equip estan intentant que seguisca endavant amb un format presencial, adaptat això sí a les exigènicies de seguretat del moment. Segons comuniquen al seu Twitter, les primeres confirmacions s’escoltaran a partir de finals de juliol. Per altra banda, el grup Maluks va confirmar també la seua assistència al Musical Benimaclet.

I no és solament això, sinó que el grup d’Els Pets, conjuntament amb Pavvla i Joan-Pau, va compartir al seu Youtube una versió dançada de la seua cançó “La vida és molt avorrida sense el teu cos“. A més, Apologia va publicar un tall de l’streaming que va fer el 4 de Juliol a mode de concert a la Sala Burbuja de Castelló.

Ja pel que fa a la resta de la semtana, el 23 va eixir el videoclip de Flashy Ice Cream, amb Lil DIDI, titolat “XL”, amb una nova peça de trap català. El dijous malauradament es va haver de lamentar també la cancelació del concert de La Fúmiga a Castelló de la Plana a causa de les mesures de seguretat imposades pel coronavirus. Amb aquesta línia també es va donar la cancelació del concert de Sopa de Cabra a Lo Submarino Summer Fest, a Reus.

La setmana ha acabat amb la publicació del videoclip “No Tot Nirà Bé”, de Xavier Mata. Una peça de reggaeton en català.

Àlex Franco

Periodista de carrer amant de l'indi Català. Orxata, Oques Grasses i Manel, els meus grups de referència. Conegut com @arrosambcoses a twitter. Llista d'Spotify personal: https://open.spotify.com/playlist/6D6fIeS84eMQJlfYBT7LGz?si=HZhmlnzlTF2xIzyjlKHDWw

Anteriors

Tenda: “No ens sentim amb la potestat de declarar-nos representació de cap moviment”

Recents

El missatge feminista augmenta un 11% des del 2015 a la música en valencià