Sanjosex, un grup amb mil sensacions que transmetre

Vine amb mi fes-me volar
Estira’t aquí al meu costat
Que em fas estar tranquil
Fem l’amor aquesta nit

Es tracta d’una cançó que va sortir en un capítol de la sèrie “Les de l’hoquei”. Aquesta versa entorn la soledat i compta amb una lletra trista però, al mateix temps, molt tendra. La cançó es diu Fem l’amor i es troba dins d’un disc realitzat per Sanjosex i anomenat Viva (2005).

Una de les coses que més crida l’atenció d’aquest grup és el mateix nom. El grup explica que Sanjosex és una mena de gràcia que naix a partir del cognom de Carles i que juga amb el sexe i la santedat. Des del meu punt de vista crec que es tracta d’una denominació molt original i enginyosa.

Sanjosex és un joc de paraules que va crear el cantautor Carles Sanjosé Bosch, nascut a Bisbal d’Empordà el 1977, i que va donar a conéixer el 2001 amb les seues primeres 6 cançons. Tal com explica ell mateix a la seua pàgina web, el fet pel qual va començar a escriure i cantar cançons, va ser perquè considerava que el seu gust musical no es veia reflectit en la música que hi havia en aquell moment en català. Així, des de ben menut ha estat relacionat amb el món de la música.

Actualment, Sanjosex ha fet 7 àlbums: Viva (2005), Temps i rellotge (2007), Al marge d’un camí (2010), La viu-viu (2012), Festival (2014), Càntut (2016) i Dos somnis (2020). Aquest últim és un EP compost de 6 cançons inèdites gravades i produïdes un poc abans de la quarantena que vam viure a principi d’aquest any.

Tots els àlbums tenen eixe puntet de folk que caracteritza al grup, acompanyat, de vegades, d’un poc de pop, rock i, fins i tot amb influències de la música africana. La seua cançó més escoltada en totes les plataformes és Animal Salvatge, amb quasi 2 milions de reproduccions al Spotify. Temps o rellotge, Futur incert, Fem l’amor i Flors de baladre acaben de compondre el top 5 de les cançons més populars del grup gironí.

En un principi Sanjosex només representava a Carles però, després de publicar les primeres cançons, ha comptat amb diversos músics que l’han acompanyat en la seua trajectòria professional. Els intèrprets nomenats són Richie Álvarez, Toni Molina, Paco Jordi, Pep Mula, Miquel Sospedra, Narcís Coromina, Xarim Aresté, Eduard Font i Juliane Heinemann.

Article corregit per Anna Albert.
Traductora i correctora en constant aprenentatge de noves llengües. Dolçainera a temps parcial i esperantista a temps complet. Apitxà em pariren i ací estic.

 

Article escrit per:

Laura Martínez Folch

Estudie periodisme a l'UJI i soc de Vila-real. El que més m'agrada és investigar, conéixer i la música en valencià. A més, em fascina contar i descobrir a la gent nous mons. La Fúmiga, Buhos i Estopa se situen al meu top 3.

Anteriors

[Repàs d’actualitat] Gener publicarà el seu proper treball en llengua castellana

Recents

Bredda: d’un grup d’amics a un grup de reggae prometedor